După programul "Prima chirie", propun lansarea programului "Prima beţie"

Mi-a parvenit în cîmpul vederii mele mentale ştirea care spune că cică guvernul vrea ca să lanseze programul prima chirie. Adică uamenii care-şi mută curul şi servicul la dixtanţă de măcar 50 km de casa de reşedinţă, să ieie de la stat 900 de lei pentru chirie.

 

Dar, dacă să punem prin absurd, că io m-aş apuca de muncă mi s-ar părea de câcat să-mi deie decât atâţia bani. Nu zic, că io oricum nu aş plăti chiria, dă-l în mă-sa de chiabur care are el două căşi de închiriat. Aş lua banii de la stat şi i-aş ţine io. Dar mai ar trebui să-mi deie şi primul curent plătit, prima întreţinere, primele gaze, primul cablu, primul telefon, că la o casă nu e decât chiria cheltuială, e şi altele. Ce plua mea facem?  Să se mai dea şi primul fond de rulment. Apoi io mai am cheltuieli că dacă viu beat pluă cu Velicu spargem uşa de la intrare şi Velicu chiar se cacă pe preşul de la intrare la oameni, precum şi în cutiile poştale, care p-ormă cică trebuie să le plătim la fraierii. Deci guvernul să plătească şi aceste stricăciuni. Programul prima stricăciune pe scara blocului.

 

Dar când omul se mută în casă nouă trebuie să facă şi o cinste la prieteni sau la noii vecini, care aş presupune să se lanseze şi programul prima beţie şi care trebuie suptvenţionat de asemenea de către stat constatând în cheltuielile normale de la beţie: băutură, mâncare, friptură, băutură, femei sau site-uri porno, pentru cine i-e frică şi timiditate de femei, băutură, amendă la miliţie că s-a dat magnetofonul prea tare, amendă că s-a bătutu poliţistul de prostimitate, ciorbă de potroace a doua zi plus plătiti candelabru în care a urinat Velicu beat de era să se electrcurenteze.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele