Ce mesaj a transmis Ceauşescu extratereştrilor, acum 40 de ani!



Pe vremea lui Ceauşescu, NASA lansat în spaţiu două sonde numite Voyager, iar scopul lor era unul foarte clar: să transmită extratereştrilor un mesaj din partea pământenilor.    

Când NASA a lansat în spaţiu sondele Voyager 1 şi 2, dr. Carl Sagan, de la Universitatea Cornell, a fost desemnat drept omul care să transmită mesajul planetei către cei la care vor ajunge echipamentele noastre. „Mesajele interstelare”, aşa cum au ajuns să fie toate acestea cunoscute, au fost culese de Linda Salzman Sagan.

„De-a lungul întregii perioade Voyager, toate deciziile au fost bazate pe presupunerea că există două audienţe pentru care e pregătit mesajul: cei care trăiesc pe Pământ şi cei care trăiesc pe alte planete, în sisteme solare îndepărtate”, a declarat Linda în cartea „Murmurs of Earth”. NASA a publicat toate mesajele online, în engleză, ca să vezi cu ce vorbe sunt întâmpinaţi extratereştrii, dacă vor fi vreodată.

În franceză este doar „salutare, tuturor”, în timp ce în engleză avem „salutări de la copiii planetei Pământ”. În armeană a fost mesajul „tuturor celor care există în Univers, salutări”, iar în cehă: „Dragi prieteni, vă dorim tot ce-i mai bine”. Şi da, am ajuns şi la români, unguri, turci, în mod special, şi la alţii în mod obişnuit.

Printre acestea, figurează şi un mesaj în limba româna. Mai mult sau mai puţin inspirat, salutul este rostit de o voce feminină şi durează două secunde:  „Salutări la toată lumea!”.

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele