Cutremurul pe înţelesul meu

Acuma că s-a mai trecut cu mahmureala, care io am tratat-o cu multă băutură ca să-mi treacă, vreau să vă povestesc cum am petrecut eu cutremurul dinainte de revelion, că m-am luat cu altele şi nu am mai avut timp de asta.

Totul a început întâi când am aflat eu la şcoală că a existat continentul Gondwana şi Pangea, care astea stă la baza tuturor cutremurelor. Deci aceste Gonduana şi Pangea era ca un fel de bac care trecea Oceanul lumii de la Africa la America, exact cum trece bacul la Brăila în Insula Mare a Brăilei ca să pescuiască oamenii şi să bea vodcă între ei.

 

Şi din mişcarea eternă a lu' bacul Pangea ăsta, se alunecă falicile tectonice sau faliile teutonice, cum le zice, şi face dârdâiala de cutremur. Eu stăpânind ştiinţific toate astea, m-am apucat să beau în seara cutremurului ca să fiu pregătit pentru ciocnirea continentelor. Întâi a început când Velicu m-a ciocnit cu o tigaie în cap, fiindcă i-am băut toată vodca cu antigel cu care venise la mine să sărbătorim căderea guvernului la doamna musulmanistă Sevil.

 

Apoi din lovitura de tigaie, io am realizat că Velicu a prezis cutremurul mai ceva ca Mărmureanu şi nu m-am mai supărat pe cucuiul care îmi ieşise în vârful capului, exact ca vulcanul Etna şi Vezuviu. Şi imediat a început să se mişte lustra.

Dar io ţin lustra pe masa din sufragerie, nu atârnată pe tavan. De ce? Păi, acolo a căzut când m-am atârnat de ea la ultima beţie. Dar şi neatârnată de tavan, ci decât stând pe masă, lustra a indicat apariţia geofizică a cutremurului. Noi, ne-am prins şi am trecut la planul de acţiune A mare. Adică am băut repede tot ce mai era pe masă ca să nu ne prindă sub dărămături fără alcoolemie. Înainte să se termine cutremurul noi am terminat băutura.

După aia, dacă am văzut că totul e bine, ne-am bucurat şi am zis să mai bem ceva. Şi aşa ne-a prins anul 2017.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele