Greşeală gravă de protocol la învestirea Guvernului Dăncilă


Guvernul condus de fostul europarlamentar Viorica Dăncilă a depus jurământul în mare grabă, luni seară, la câteva ore după ce a primit votul în Parlament. A urmat, cum era firesc, poza oficială de grup, din care a lipsit însă un detaliu esenţial.

Este vorba despre lipsa steagului Uniunii Europene, aşezat de obicei lângă drapelul României. Eroarea a fost remarcată de reprezentanţii Platformei România 100. ”Greşeală de protocol sau mesaj clar privind direcţia României în UE?”, s-au întrebat aceştia pe pagina de Facebook a Platformei, după ce au comparat pozele de grup ale ultimelor cabinete.

Steagul Uniunii Europene lipseşte din poza oficială a Guvernului Dăncilă
foto: gov.ro, aktual24.ro

 
”Guvernul României, învestirea noului cabinet. Pentru prima dată după mulţi ani în care steagul Uniunii Europene a stat lângă cel românesc, aşa cum se întâmpla în cazul cabinetului Cioloş sau chiar cel condus de Victor Ponta, acesta a fost îndepărtat din poza oficială. Se întâmplă în anul de pregătire a preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE şi în condiţiile în care doamna premier a fost europarlamentar pentru nouă ani.”
 

  • photo
Comentarii
Episoade recente toate episoadele