O fostă studentă a Ministrului Justiţiei dezvăluie: ”Fascinată şi plină de dorinţă…”


Parcursul lui Tudorel Toader este într-adevăr unul demn de luat în seamă. Timp de ani buni, ministrul le-a predat studenţilor la Drept, având, de altfel, funcţii importante de conducere în cadrul Universităţii.

Nicoleta Plugaru, una dintre fostele studente ale lui Tudorel Toader, este, de ani buni, avocat în Baroul Vrancea şi spune că actualul ministru era „un profesor aşa cum şi-l doresc toţi studenţii”.

„Plecam fascinată de la cursuri şi plină de dorinţa de a afla mai mult, de a învăţa mai mult, de a pătrunde în tainele dreptului. Venea la cursuri mereu şi, fără a apela la vreo metodă de constrângere (foaia de prezenţă sau altceva), amfiteatrul era arhiplin de tineri care erau dornici să-l asculte, să-l vadă cum preda liber, fără să citească din cărţi, din Coduri, cum se plimba prin sala de curs cu un chip senin (pentru că mereu era o prezenţă ce transmitea un aer pozitiv, un om echilibrat, liniştit, calm), explicând studenţilor tainele dreptului penal…

La fiecare curs  era o linişte deplină, tinerii erau absorbiţi de cursurile sale, nu se auzea decât vocea domnului profesor şi, uneori, câte un student punea întrebări. Erau totodată şi cursuri interactive, unde dorea să vadă rezultate, dacă studenţii au înţeles… aşa că punea întrebări şi avea un mod elegant de a te determina să citeşti singur, dacă răspunsurile tale ca student nu erau cele mai aproape de adevărul juridic.

Nu greşesc nicicum spunând că era extrem de iubit de studenţi şi admirat pentru tot ceea ce făcea pentru studenţi, pentru devotamentul şi dedicaţia sa profesională. Tudorel Toader este un om simplu şi totuşi atât de mare, un singur om cât o mie de oameni cu dorinţă de muncă, dreptate, adevăr… aşa l-aş caracteriza în câteva cuvinte”, a precizat avocata.

Sursa aici

Comentarii
Episoade recente toate episoadele