Mesajul unui preot pentru credinciosii care pupa moaste: ”Cadavrele ciopartite, una dintre cele mai odioase...”


Ilie Toader, un fost preot care a slujit la Biserica Banu din Buzau, isi tine acum predicile pe Facebook, dupa ce a decis sa demisiuneze.
 
Fostul preot transmite un mesaj neasteptat de taios credinciosilor care pupa moastele.
 
”Fenomenul cu pricina e binevenit, pentru ca ne ajuta sa intelegem mai usor trecutul: Daca acum, in secolul 21, un simplu carismatic precum A. Boca a putut genera un asemenea cult, mort fiind, fara sa faca nimic, oare cu cat mai mult in urma cu 1400 sau 2000 de ani, cand oamenii nu erau nici pe departe la NIVELUL NOSTRU de educatie si de acces la informatii? (...) Dar care e nivelul nostru?
 
 
Al Romaniei in ansamblul ei? E al unei societati in care, iata, vrajitoarele prospera, in care moastele sunt venerate cum n-a vazut tot Evul Mediu (iar practica asta, a pupatului unor cadavre ciopartite, e una dintre cele mai odioase forme de exprimare a unor aspiratii umane) in care construim cele mai mari catedrale din lume, o alta indeletnicire din Evul amintit, pe cand norvegienii si alti primitivi le-au transformat pe ale lor in biblioteci sau muzee.”, este mesajul fostului preot.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele