Reacţia japonezilor, după ce PSD şi-a bătut joc de premierul lor, când a venit în România


Demiterea lui Mihai Tudose chiar în ziua când premierul Japoniei a venit în România pentru a discuta despre investiţii, a fost o totală lipsă de respect şi diplomaţie din partea guvernanţilor români. Premierul japonez, Shinzo Abe, a străbătut degeaba mii de kilometrii până în ţara noastră. A venit pentru a fi invitat să viziteze Muzeul Satului...

Cum Tudose a fost demis cu puţin înainte de sosirea lui Shinzo Abe în România, acesta nu a mai avut omolog, cu care să poarte discuţii investiţii în ţara noastră şi despre alte chestiuni de ordin economic (să nu uităm că Japonia este printre cele mai mari puteri economice ale lumii). Din jenă, premierul Japoniei a fost îndrumat către Cotroceni, unde l-a întâlnit pe Iohannis, apoi a vizitat Muzeul Satului şi...cam la atât s-a rezumat cea mai importantă vizită oficială din acest an.

În semn de respect pentru Shinzo Abe, câţiva români au transmis scuze premierului japonez, fiindu-nouă ruşine de „ruşinea” celor pe care i-am ales să ne reprezinte. La scurt timp după acest moment, presa japoneză a reacţionat şi ea, destul de uimită:

„Sute de români i-au transmis scuze premierului Shinzo Abe, a cărui vizită în România, la finalul unui turneu european, a fost lipsită de protocol şi diplomaţie. În primul rând, prânzul şi discuţiile programate pentru marţi cu omologul său român au fost anulate după demisia neaşteptată a lui Mihai Tudose, cu o seară înainte. Având câteva ore libere înainte de întâlnirea cu preşedintele României Klaus Iohannis, Abe a făcut o vizită neprogramată la Muzeul Satului. Ruşinaţi, românii i-au cerut scuze lui Abe pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoneze”, scrie cotidianul Japan Today, conform Digi24.
 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele