Secretara dintr-o comună care are salariul mai mare decât preşedintele României

Salariul pentru o secretară din Satu Mare a stârnit controverse deoarece depăşeşte 23.000 de lei.


Eva Sava din comuna Păuliş a ajuns să câştige mai mult decât preşedintele Klaus Iohannis, după ce ar fi încasat ilegal zeci de mii de lei. Neregulile au ieşit la iveală în urma unui control al Curţii de Conturi, care scoate la ievală că şi edilul, viceprimarul şi un poliţist local au primit nejustificat zeci de mii de lei.


    „Este de-a dreptul o anomalie pe care eu, sincer vă spun, nu pot să mi-o explic. Astfel de anomalii au mai fost şi în alte luni, spre exemplu s-a ajuns într-o altă lună la 23 de mii de lei net.”, a declarat Zenoviu Bontea, primarul comunei Păuleşti, jud. Satu Mare.

Zenoviu Bontea a ajuns primarul comunei Păuleşti din Satu Mare în iunie anul trecut. Edilul susţine că s-a crucit după ce a aflat despre sumele uriaşe primite ilegal, semnalate de controlul Curţii de Conturi.

    „Spre exemplu, în februarie 2016, secretara comunei Păuleşti, doamna Sava Eva, a încasat 19.000 lei.”, a explicat primarul, pentru Digi24.ro.

Doar secretara primăriei a încasat, nejustificat, peste 230.000 de lei. Secretara Eva Sava se apără şi spune că banii i se cuveneau.

    „A susţinut că ar fi luat sporuri pentru administrarea fondurilor europene, dar pentru aceasta trebuia să aibă nişte ştate, niste pontaje, aşa zice legea, ori acelea nu există”, a menţionat edilul Zenoviu Bontea

Curtea de Conturi a scos la iveală şi faptul că de banii încasaţi în mod nejustificat au mai beneficiat fostul primar, viceprimarul, un poliţist local, dar şi fiul contabilei Primăriei de la acea vreme.
 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele