Şeful de stat major al aviaţiei, cu ocazia zilei aviaţiei: „La anul vom însămânţa un număr dublu de MiG-uri la hectar. Vrem să accesăm şi nişte fonduri europene pe agricultură pentru aviaţia română.”

Vorbeam aseară cu Velicu, care a făcut armata la aviaţie, unde a luptat foarte mult cu cuţitul, făcând şi foarte multe victime. Îl trimiteau ăia la o fermă din apropiere să taie câte un porc pentru tovarăşul colonel, care porc îl transborda apoi cu avionul până la baza noastră. Un avion vechi, sovietic care nici la stropit cu pesticide nu mai era bun. Iar în aceste misuni de luptă, în care Velicu omora câte un porc cu cuţitul, hârbul de avion cu elice, cu care se deplasau ei la fermă, a fost botezat porc-avion, după denumirea la godacii care-i servea tov. Colonel. Şi uite aşa dacă americanii au câte un port-avion, acea armă temută a lor, noi aveam porc-avion.

 

Şi în virtutea la aceste relaţii războinico-porcoase, care Velicu şi le-a acreat acolo-şa, a aflat despre declaraţia făcută de şeful aviaţiei noastre româneşti cu ocazia de Sfântul Ilie, patronul aviaţiei. Referindu-se la MiGurile care se înfig cu abnegaţie în câmpiile agricole româneşti. El a reliefat adevărul sub următoarea formă: „La anul vom însămânţa un număr dublu de MiG-uri la hectar. Vrem să accesăm şi nişte fonduri europene pe agricultură pentru aviaţia română.” Eu zic decât bravo, că astfel nu te mai pozezi ca prostul în selfie decât cu lanul de rapiţă sau floarea-soarea, ci se zăreşte în poză şi un avion de luptă. Deci face bine şi la piţiponci şi piţipoance.

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele