Tăriceanu, Dragnea şi Tudose, gest sfidător şi scandalos la funeraliile Regelui Mihai

Sâmbătă, 16 decembrie, a fost o zi solemnă şi tristă pentru România. regele Mihai a fost condus pe ultimul drum de zeci de mii de români, alături de capete încoronate şi de membri ai Caselor Regale din diferite colţuri ale lumii.

Tăriceanu, Dragnea şi Tudose au participat şi ei la ceremonie, dar au făcut un gest sfidător care nu a trecut neobservat.

O înregistrare video din timpul ceremoniei de înmormântare a Regelui Mihai, din momentul în care trupul neînsufleţit al Maiestăţii Sale se afla încă la Palatul Regal din Bucureşti, a surprins atitudinea dispreţuitoare a celor trei politicieni prin care i-a sfidat efectiv, pe toţi cei aflaţi în sală, inclusiv pe principii şi monarhii străini veniţi să-şi ia rămas bun de la ultimul suveran al României.

În momentul în care preşedintele Klaus Iohannis cu soţia sa, Carmen, urmaţi de Principesa Margareta şi soţul ei, Radu Duda, au intrat în Sala Tronului, toată lumea s-a ridicat în picioare, în semn de respect, nu doar faţă de liderul României, ci şi faţă de fiica defunctului rege. Aceştia s-au oprit în dreptul sicriului, iar în semn de omagiu, au plecat capul, pentru a-l saluta pe rege.

În mod normal, nimeni n-ar fi trebuit să se aşeze pe scaun cât timp preşedintele şi fiica regelui nu ajungeau la locurile prestabilite, însă primul care a făcut-o a fost preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi ce-a de-a cincea lui soţie, urmaţi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi de premierul Mihai Tudose.

În tot acest timp, monarhi, membri ai Caselor Regale din Europa şi din lume, ambasadori, personalităţi de cultură şi veterani de război au aşteptat cu toţii în picioare, până când nou-veniţii s-au îndreptat către locurile lor.
 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele