18/apr Tetelu, despre fotbal

Iaca am intrat în linie dreaptă cu bătaia pentru titlul de campioană la folbal cu balonul rotund de anul ăsta. Ţin să mulţumesc la sponsorul meu Carrefour, care mi-a oferit şi anul acesta echipamentul profesional de folbal, constând în berea pe care o fur eu din hipermarket, ca să pot vedea meciurile beat criţă. Calitatea la folbalul jucat la noi în ţară este exact aceeaşi cu calitatea la declaraţiile făcute de creierele pane ale antrenorilor, patronilor şi oamenilor de folbal şi este mult sub calitatea la iarba care o paşte vacile pe stadioanele noastre. Şi sub calitatea la mintea vacilor chiar. Nu mai departe de reluarea campionatului în această primăvară, l-am auzit pe regele marele Gica Hagi, exprimând chintesenţa înţelepciunii fotbalistice româneşti.

 Bine, mai sunt alde Gigi, care repara Maybachul cu ranga, exact cum repară şi echipa la care este patron. Totuşi gândiţi-vă că Gigi a semnat în pârnaie câteva cărţi, care zice ca le-a scris, dar el decat le-a semnat, unele chiar despre Dumnezeu. La mintea lui, foarte probabil i-au fost dictate de Sfântul Duh – exact ca Biblia evangheliştilor acu' 2000 de ani. I le-a dictat Sfântul duh în timp ce el juca table la Poarta Albă cu Borcea, care intre doua partide, o tufea pe Valentina Pelicanel care venea sa-I aduca cirese si nuci la parnaie. O să ajungem foarte curând să avem un campionat numai din copiii lui Borcea. Acu' 30 de ani, copilul lui Ceauşescu, Valentin, făcea echipa Steaua şi lua cu ea Champions League.

Acuma copiii lui Borcea o să facă echipa Dinamo şi o să ia cu ea ce? O să ia puşcărie pentru patronul Negoiţă? Dar deşi am râs noi de Hagi, văd că este printre puţinii patroni fără puşcărie de la noi. În curând cred că o condiţie ca să te înscrii ca echipă în Liga I va fi asta: cel puţin o condamnare şi minim trei ani de pârnaie pentru patron, altfel, bâşt, bă de-aici că sunteţi fraieri! Iar la jucători condiţiile de bază sunt: 1) să aibă cel puţin o beţie publică cu apariţie într-o revistă mondenă; 2) gagica folbalistului să fi apărut musai pe un site porno şi să o fi tufat jumate de Bucureşti măcar.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele