5/ian Cum ne prinde iarna nepregatiti

Salut la Tetelejurnal si un traditional “sa-mi tuf una, ca iar ne prinde iarna nepregatiti!”. Bine, lucrul asta n-ar mai trebui sa ne ia prin surprindere, pentru ca nepregatiti suntem prinsi de vreo doua mii si ceva de ierni incoace. Daca eram urs si nu om era mai usor ca iarna hibernam intr-o pestera. Doamne, pe mine de ce nu m-ai facut urs sau mistret si m-ai lasat om, ca sa ma chinui iarna cu frigul si dezapezirea?

- Ca sa nu te impuste Tiriac, Tetelule. Daca erai urs, erai mort demult. Plus ca era pacat sa-ti dau mintea ta unui animal. Mi-as fi batut joc de el.

- Deci, cum spuneam, Doamne, pe noi niciodata nu ne-a prins iarna pregatiti. Cum da gerul si zapada suntem praf. Nimic nu mai merge, nici masinile, nici trenurile, nici trotinelele, nimic. Pana si fotbalul nostru de cacat a fost luat pe nepregatite. Meciul ASA Tigru Mures – Pandurii Tigru Jiu s-a jucat decat o repriza, pentru ca jucatorii a refuzat sa-si mai rupa picioarele pe gheata. Cum a zis si un om mare care-l cunoaste Velicu de pe la fotbal, ar trebui sa se faca controale la intrarea pe teren, cu echipaje mixte: un observator, un arbitru si un politist de la Brigada Rutiera. Fiecare fotbalist sa aiba asupra lui lanturi antiderapante si un saculet de sare, care sa o imprastie in timpul deplasarii sale pe suprafata de joc. Deasemenea, jucatorul trebuie sa faca si dovada detinerii unui triunghi reflectorizant. In cazul in care derapeaza si cade, acesta este obligat sa-l monteze la locul incidentului pentru a preveni coliziunea cu alti fotbalisti aflati in miscare.

Nu in ultimul rand, cluburile organizatoare sunt obligate ca, pe langa Anbulanta, aiba la marginea terenului un auto-greder, sobe de teracota de care sa se sprijine portarii, care mai mult sta decat alearga, iar arbitrul sa poarte la gat un butoias cu rom, cum are cainii San Bernanzi,  pentru ca sa salveze jucatorii inghetati. Decat ca lui Tamas ii trebuie o brigada formata din zece arbitri cu butoiase de rom la gat, ca sa se sature. Eu nu stiu cum v-ati pregatit voi pentru iarna, dar pe mine sigur n-o sa ma ia prin surprindere. Poate sa vina si pinguinii, ursii polari, sa inoate focile, leii si antilopele polare prin Dambovita, ca eu mi-am luat doua perechi de izmene chinezesti matlasate. Imi fac dimineata, cand ma trezesc, o galeata de bere fiarta, ca de la vinul fiert mi se face foame, si pana seara ciugulesc din ea pana ma ia somul. Si tot asa, cu repetari zilnice pana se face primavara.

Flory, sa stii ca toata iarna decat la tine ma gandesc. Daca ai fi o soba de teracota, as baga in tine lemne de dimineata pana seara si tot nu m-as satura. Aveti grija de voi, likeuri si prietenie la toata lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele