9/dec Tetelejurnal: Candidaţii

Salut la Tetelejurnal si Doamne-ajuta pentru alegerile astea, care cand m-am uitat sa vad cine candideaza, mi-a cazut mekla.

Degeaba a trecut 27 de ani democratie peste noi, ca a ramas tot felul de dilii care candideaza in parlament. Madam Cristiblana Anghel, de exemplu, e prima pe lista la ALDE, partidul lui Catalin Ionescu Cariceanu. In afara de o greva a foamei promovata la Antena 3 in 2012, femeia asta a facut fix un cacat atatia ani. Nici macar n-a furat, n-are dosar penal, nu e urmarita de procurori, deci e necompetenta complect. Ea decat fura curent prin parlament si pe la televizor, deci nu aduce nici plusuri, nici minusuri la societate. Sta pe scaunurile alea de la Casa Poporului, urla intruna, face circ, spune numai cretinatati, si consuma banii statului degeaba. Daca mai intra in parlament si acest individ care se vede pe el ca stie meserie, sau acesta imaginati-va ca astia doi impreuna cu Cristiana Arhanghel va face legi pentru noi. Mai lipseste personajele principale si secundare din Planeta Maimutelor si tabloul e gata.

In sfarsit, a doua sau a treia categorie de candidati naspa, care este si cea mai numeroasa, este candidatii penali. Din punctul de vedere la viitorii parlamentari cu dosare, pe locul intai este PSD, cu Silviu Dragnea si Puie Monta capi de lista. Urmeaza ALDE, un partid mic, dar cu infractiuni mari, apoi vine PMP si PNL. Singurii fara hoti e USR, dar asta cred ca e  o problema grava. Cum plua mea sa vii la furat cand tu ai candidati de cacat, fara nici o cercetare, urmarire sau condamnare in spate? E rusinos. In plus, daca vine toti cinstitii sa candideze la parlament, DNA-ul ce mai face? Munca patriotica, matura prin parcuri, ajuta babe sa treca strada? Ati innebunit, vreti s-o bagam in somaj pe Laura Cruduta Kovesi? Apropo de somaj, Doamne. In Rai, somajul e mai mare decat in Romania? Intreb pentru un prieten.

- Tetelu, in Rai nu ai ce face cu banii. In Rai curg rauri de lapte si miere, iar cei care ajung acolo nu sunt cei care s-au gandit la bani toata viata lor.

- Doamne, inseamna ca eu pacatuiesc decat cu gandul, nu si cu fapta. Ca eu toata ziua ma gandesc la bani, dar cu fapta nu-i am. Deci sunt aproape un sfant. Si daca sunt apropae un sfant, cum sa votez cu toti agaricii astia care vrea sa imi conduca mie destinele?

Pe data de 11 decembrie, eu ma imbrac frumos, imi iau buletinul de la non-stop-ul de jos unde mi l-a oprit pentru garantie la doua lazi de bere, si ma duc la sectie unde o sa votez cu singurul candidat in care eu cred cu adevarat inca de cand era mic si prost: Mos Craciun. El este bun, oamenii il cunoaste si il iubeste si nici nu se caca pe el ca politicienii, ca face, ca le mareste, ca le taie, ca le da, ca mai stiu eu ce cacaturi promit nebunii astia. Asa ca va sfatuiesc pe toti prietenii si idolii mei de pe Facebook sa mergeti la vot si sa votati cu oricine numai sa votati ca altfel o luam in mana cu veselie. Si parca va vad luni dupa vot cu spume la gura pe Facebook, ca v-ati saturat, ca romanii e prosti, ca viata nu mai are rost si alte plangaceli de cacat. Daca nu votati nu aveti dreptul sa faceti spume pe internet.

Eu si pe boul de Velicu l-am convins sa voteze si chiar si pe Ciprian, daca nu moare intre timp. Flory, Denise ne vedem la votare. Sa veniti imbracate sexy sa le cada chilotii la  comisia electorala cand va vede. Hai, likeuri si prietenie la toata lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele