15/ian Tetelejurnal: Coada la permise

Salut la Tetelejurnal! M-a luat cu rau la stomac de suparare când am văzut cozile alea la serviciul de permise şi înmatriculări auto, care sta oamenii cu nopţile p-acolo să se pişe birocraţia pe ei in cea mai mare batjocura. In Romania durează mai puţin să strângi bani de maşină, decât s-o înmatriculezi, esti nebun? Băăăă, Bucureştiul este deja un oraş sub asediu, calamitat pe partea de circulaţie.  Oare doamna Vrancioaia mai tine minte ce a spus acum sase luni? Mai tii minte doamna ce ineptie ai spus, ca descongestionezi traficul imediat ce ajungi primarita? Boii care a pus botul te-a votat, dar pentru minciuna asta asa de mare ar trebui sa iti ceri iertare de la populimea care face spume in trafic. Era clar ca nu o sa poti face nimic, dar i-ai prostit pe bietii pensionari. Ia sa ne amintim. Asta a fost si asta e si acuma, in continuare si la campania asta. Promisiuni demente pentru idiotii care pune botul si da votul. Impozite taiate si salarii marite cu duiumul, dar dupa campanie, totul ramane neschimbat. Politiicenii are insa sacii in caruta inca patru ani, iar prostii are plua in mana inca patru ani. Cam asta e sistemul care ma lupt eu cu el, sa il descos, si sa inteleaga toti oamenii de ce nu traieste ei bine in tara asta. Din cauza la minciuni ca asta cu descongestionatul Bucurestiului. Stiti cand se va descongestiona acest oras? La pastele cailor. Bucurestiul este un oras supra-aglomerat din cauza la constructiile haotice care s-a facut decat pe baza de spaga la primarii, in ultimii 27 de ani. Mall-uri in oras, zeci si sute de cladiri de birouri fara parcari subterane si fara acces corespunzator la bulevarde mari, mii de blocuri facute intre case, pe aceeasi infrastructura, pe stradute, fara parcari prevazute, fara cap si cu maxima durere in cur pentru binele la populimea acestui oras distrus de corupti. Soluţia pentru dezcongestificarea traficului este metroul sau transportul în comun. Dar şi aici s-a realizat exact un câcat.

Păi, de o mie de ani se face metroul din Drumul Taberei, iar în acest week-end ministrul transporturilor a anunţat o mare, mare realizare. Ce credeţi? C-a dat drumul la metrou măcar pe doi metri de linie? Nu. A organizat insa un week-end în care oamenii să viziteze staţiile de metrou din Drumul Taberei, care metroul oricum nu merge p-acolo şi o să meargă abia peste un an sau mai mult. Deci noi n-avem linii, dar avem staţii muzeu, pe care se înghesuie oamenii să le viziteze. Bă, ejti nebun! Păi, să coopteze metroul şi Patriarhia în proiect şi când se înghesuie oamenii să viziteze staţiile noi si nefuncţionale, să le pună acolo şi nişte moaşte macar sa aiba la ce se ruga ca sa se terime lucrarile mai repede. Şi dacă-l bagă şi pe Daniel în proiect, ăsta sigur se ocupă şi termină metroul, că văd că construcţia Catedralei a mers brici şi este înaintea termenului chiar. Mai are puţin ministrul transporturilor şi face excursii şi pelerinaje pentru vizitaera staţiilor de metrou din Londra sau Paris. Hai că suntem de râsul lumii!

Dar să adresăm şi întrebarea de cultură sexuală: Flori, tu te loveşti în activitatea ta de problema traficului? Şi dacă da, cum o rezolvi?

Revenind la traficul nostru aş dori să propun ministrului transporturilor alte câteva proiecte şi soluţii măreţe. Să pictăm staţiile de metrou cu albastru de Voroneţ, ca să fie ca mănăstirile din Moldova, să vină turiştii japoneji să facă poze cu ele, să nu mai bată drumul până la Agapia sau Văratec. Dar iată că a răspuns Flori la întrebarea „Flori, tu te loveşti în activitatea ta de problema traficului? Şi dacă da, cum o rezolvi?”. Ea spune: Da, mă lovesc. Am clienţi care întârzie şi le moare libidoul cât face o oră între Unirii şi Universitate. Dar unele fete mi-au spus că este şi o parte bună în asta. Cele de pe centură s-au mutat la Piata Romana si are clienti in prostie ca oamenii se plictisesc la semafoare si ca sa nu-si tufe nervii, tufe ceva simpatic. Bravo Flory, esti la inaltime ca intotdeauna. Hai, likeuri si prietenie la toata lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele