15/mar Tetelu, Ghita si Coldea

Salut la Tetelejurnal! Sunt complect neorientat din cauza lu’ generalul Codlea si a lu’ Sebastian Sughita, care a fugit de politie si acuma gaborii il cauta de ceasul mortii, iar el precis e la vreo pensiune turistica in muntii Carpati si rade de se caca pe el, cand se vede la televizor cum il demoleaza pe ditai generalul de la SRI, Florian Codlea.

Nu mai inteleg nimic. Nu mai am inceredere in nimeni in tara asta, care eu eram fan justitie si mi-am dat jos de pe peretii din baie posterele cu Rihanna si Corina Chiriac si am pus in locul lor poze cu binomul, Laura Cruduta Kovesi si cu Codlea. Acuma stau asa, cu un binom de bere in fata, adica cu doua peturi, Noroc si Skol, si ma intreb ca prostu’ cum plua mea un om care fuge de politie rastoarna cu curu-n sus toate serviciurile de informatii, adica exact pe aia de care fuge?

De fapt cine pe cine tufe in povestea asta, pisica pe soarece sau soarecele pe pisica? Ce se intampla acum in Romania seamana mult cu democratiile din jungla din Africa, sa moara Ciprian. Cat era liber Ghita nu spunea nimic interesant la tv. De cand i-a intrat morcovu-n cur, brusc si-a adus aminte ca el isi facea concediile cu cei mai mari secursti, ca isi bea cafeaua cu judecatorii si ca mergea la lautari cu procurorii.

Chestiile astea nu se stia dinainte? Eu cred ca se stia foarte bine numai ca acuma razboiul e pe fatza. In tara asta plina de turnatori, SRI-ul poate sa-ti numere si basinile care le tragi singur sub plapuma, darmite sa stie ca tu faci milioane de euro din contracte cu statul, dar esti frate de Disneyland cu SRI-ul, platit din bani publici sa te supravegheze. O alta intrebare care mi-o pun eu este cum are voie televiziunea Onania TV sa dea toate filmuletele astea cu Sughita. N-a trimis nimeni la ei la studio un militian care sa zica “bai, nene, asta e urmarit general, ce cauta el pe ecran?” Pe de alta parte, nici Ghita nu cred ca spune decat cacaturi, ca altfel nu-l dadeau astia jos pe generalul Codlea. Practic si teoretic, in Romania cuvantul tau conteaza decat daca esti urmarit general si ai televiziunea ta. Daca traiesti normal, fara sa furi, nu te baga nimeni in seama. Esti un bou bun decat pentru platit taxe si impozite la stat. Securistii fura impreuna, modernizeaza statul impreuna, se cearta impreuna si se aresteaza impreuna, iar prostii sta si latra de suparare pe facebook. Doamne, eu in cine sa mai incredere pe lumea asta?

-Tetelu, te sfatuiesc sa ai incredere doar in tine.

-Si in Arsenic Boca nu, Doamne? Ce fac, in loc sa ma rog la icoana lui sa ma vindece de potenta asta mare care o am, ca tuf si gaura la covrig, sa ma inchin la o poza cu mine pe plaja la 2 Mai, la nudisti?

- Tetelu, m-ai intrebat in cine sa ai incredere in lumea asta. Arsenie Boca e pe lumea cealalta.

- Gresit, Doamne. Tu nu mergi cu autobuzul si cu tramvaiul, sa vezi ca toti soferii are poze cu el in cabina. La noi, la romani, Arsenie Boca e mai celebru decat Florin Salam si Fuego la un loc. Daca tii la noi, roaga-l  sa ne ajute sa intelegem ce tara este asta in care stam si in care nu se mai stie cine e civil si cine securist. Flory si Denise, cred ca de acuma o sa ma inchin la pozele cu voi de pe sifonier, ca voi sigur nu sunteti agente acoperite, iar daca sunteti nu ma intereseaza ca oricum va iubex.

Hai, like-uri si prietenie la tot Facebook-ul!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele