13/ian Tetelu la deszapezit

Salut la Tetelejurnal! Zilele astea m-am luptat şi eu, ca tot românul, si i-am injurat pe primarii si pe drumarii responsabili cu zapada, de mi-a luat foc Facebook-ul. Dar mai avem o mică problemă. T

rotuarele trebuie deszăpezite de cetăţenii simpli ca noi, ca voi, ca idiotul de Velicu sau ca mine, deşi io nu sunt doar un simplu cetăţean, ci un conplicat cetăţean. Mai ţineţi minte pozele alea de la inundaţiile din anii trecuţi, când sătenii stăteau în apa până la genunchi şi macheau la bufetul satului, iar jandarmii se chinuia sa le scoata apa din case?

Ei, cam exact aşa a fost şi la zăpadă. Românul nesimtit aşteaptă să-i dea zăpada de pe trotuarul din faţa căşii ori un pluton de militari, ori jandarmii, ori maidanezii, ori deţinuţii, ori extratereştri, ori Circul Globus, ori NATO, ori Dinamo Bucureşti, oricine numai el nu. Poate să intre şi Putin cu tancurile la noi în ţară, motivând că a venit să ne dea zăpada. Cred că noi nu ne supărăm. Cum dă troienele, românul se pregăteşte imediat: îşi pune mânuşi, fes, şubă şi începe deszăpezirea.

Cum? Injura primaria si guvernul ca nu deszapezeste in fata portii la ei. La injurat autoritatile pe români nu cred că-i bate nimeni. De multe ori are dreptate, dar cand e vorba de zapada din fata casei tale sau de gunoiul din curtea ta, mai da-o dracu de treaba ca nu poti obliga minstrul sa vina cu lopata sa-ti raneasca tie prin batatura, ca tu esti ocupat, deoarece te scarpini la floci. Nu se poate. Deşi fetele noastre fac trotuarul prin toată Europa, uite că noi nu prea suntem în stare să facem trotuarul curat la noi acasă.

A pus şi ambasadorul Angliei poză pe Twitter de la noi. A zis că strazile mari e curate, dar trotuarul, plua. Maine, poimaine, o sa cerem să vină jandarmeria să ne şi şteargă la cur, ca ne e scarba s-o facem singuri, ca de asta e statul, sa te sterga la cur, ca oricum altceva nu face pentru cetatenii lui destepti, frumosi si curajosi. O să cerem o escadrilă NATO să ne facă şi sex manual, că singuri ne e lene. Dacă alde Silviu Zdragnea si Calin Popixu Cariceanu promiteau şi asta, cred că ieşea PSD cu 90%. Să ne şteargă la cur de la buget.

Super, frate! Păi, ce bă, noi ţinem armata să vă cureţe vouă trotuarul? Păi, d-asta am dat un miliard pe avioanele alea F16? Aşa cumpăram lopeţi F12 şi cu restul de bani făceam încă o catedrală, să ne rugăm la Dumnezeu să nu ningă pe trotuarul nostru. Nu-I asa, Doamne?

- Tetelu, Daniel a dat aghisamă la oameni gratis.

- Corect, Doamne, dar mai bine le dădea o ţuică fiartă şi-i punea să dea la lopată cât au stat la coadă la aghiasmă. Totuşi ceva a fost bine, că unde au stat enoriaşii la coadă, au ţinut trotuarul ocupat şi nu s-a mai pus zăpada. Dacă zăpada s-ar da de pe trotuar numai din like-urile de pe Facebook, ne-am pişa pe Suedia şi Canada. Avem în România cea mai bună conexiune la internet ca să dăm zăpada din shareruri şi comenturi în timp real. Nu prea avem conexiune la realitate.

La noi, când dă gerul şi zăpada, poa' să cadă căldura, curentul, mâncarea, dar important e să nu cadă netul.

Dar să punem şi întrebarea pentru Flori: Dragă, Flori, voi la salon cum aţi dat zăpada de pe trotuar? Revenind la problema noastră eu pot propune o soluţie: să ascundă primăria sub zăpadă cartonaşe de tombolă, cum pune ăştia în pungile cu chipsuri, să câştigi, acolo, te miri ce. Să vezi cum ar râma oamenii prin zăpadă după punctele şi jetoanele câştigătoare. Sau, mai bine, să ascundă pokemoni din ăia sub zăpadă, şi când caută românul pokemonul să dea nămeţii la o parte.

Dar iată că a răspuns Flori la întrebarea „Dragă, Flori, voi la salon cum aţi dat zăpada de pe trotuar?” Ea ne spune: pentru deszăpezirea trotuarului am pus un afis pe usa: cine deszapezeste  trotuarul primeste gratis un masaj erotic. În 10 minute era lună trotuarul, iar perverşii stăteau lipiţi cu limba de termopanele salonului, de a trebuit să vină jandarmeria să-i dezlipească”. Bravo, Flori, o idee bună care face din perversitatea omului o virtute pentru deszăpezirea civică. Doamna Firea, s-a auzit? Sex gratis de la primarie si Bucurestiul va fi curat ca vara.

Hai like-uri şi prietenie la toată lumea care şi-a dat zăpada de pe trotuar!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele