23/mai Tetelu, politistii si Waze-ul

 

 

Tetelu: Salut la Tetelejurnal. Zice Waze-ul ca ma urmariti, pentru care va multumesc. De cand a aparut aplicatia asta, eu numai pe ea ma uit, chiar daca nu am inca masina. De fapt, asta e cea mai mare smecherie de pe net. Waze îţi arata unde se afla organele politiştilor pe drumurile publice. Eu, ca cetatean aproape model perfect, ma intreb de ce oare toti romanii se fereste de politisti? Oare pentru că este prosti ca nu lasa soferii din Moldova sa demostreze in Bucuresti pentru autostrada? Sau de frica spagii care acestia o vânează? Din punct de vedere, cred ca Waze-ul nu ar trebui sa anunte unde este organele politistilor ci şi unde e soferi beti,   sa ne ferim de ei, unde e cate un smecher cu masina tare, care incalca toate regulile, trece pe rosu, e drogat si e pericol public sau in ce tramvaie este hoti de buzunare. Nu doar unde e politisti. Asa cum a zis cineva pe un grup de asta pe Facebook: „Atat timp cat respecti legea, nu ai de ce sa te feresti de politie”. Coretc. Si tot acolo, pe Facebook, am vazut ca un sofer nu a vrut sa primeasca amenda de la politist, pentru ca aceste nu era anunţat pe Waze. Cum ar veni, daca nu esti pe Waze, nu existi. Inclusiv ca agent la rutiera. Asta inseamna ţară supertehnologizată, care oamenii nu mai recunosc viata reala decat daca are confirmare pe telefon. Doamne, in Rai există Waze?

- Tetelu, in Rai nu mai trebuie sa ajungi undeva, nu te poti rataci, nu sunt gropi pe sosele, nu-s politisti si nici blocaje in trafic.

- Doamne, te cred. Si totusi, daca voi ajunge in Rai, sa stii ca eu vreau sa-mi iau cu mine si telefonul ca precis o sa-mi spuna Waze-ul exact unde e poarta, unde e gradina si unde esti tu, Doamne. Nu-i asa?

- Eu nu sunt pe Waze tetelu, nu intelegi?

- Nu se poate Doamne. Cine nu e pe Waze, nu esixtă. Iar tu existi caci vorbesti cu mine chiar acum. Deci, nu ma pacali.  

Pana data viitoare, aveti grija e unde mergeti si daca va face semn vreun politist care nu este arătat de Waze nu stati de vorba cu el ca e fals sau e fantomă. Ce nu e pe Waze nu esixsta. Likeuri si prietenie la toata lumea.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele