16/aug Tetelu si aglomeratia masinilor

Salut la Tetelejurnal si salutari la toti conducatorii auto din Romania care isi petrece vacanta in masini, in aglomeratii si nervi pe soselele noastre de cacat. Ceilalti conducatori, aia de tara, adica alde Silviu Zdragnea, a eliminat taxele de poluare si din cauza asta a aparut pe strazi o gramada de cazane care aia de-afara nici la gunoi nu le mai dadea. De ce a luat aceasta masura PSD? Ca sa castige voturi de la populimea saraca. Sa aiba impresia populimea ca ei traieste bine si ca-si permite masina mica straina. In realitate, ei este victima la o iluzie. Ca Romania a ajuns o tara cu foarte multe masini si cu foarte putine drumuri. Erau ele putine si inainte, darmite acum, cand ne-am trezit cu 300.000 de rable in matriculate numai in ultimele 7 luni. Ganditi-va ca toti acesti oameni care si-a luat carute second hand vrea sa mearga cu ele la mare si la munte de Sfanta Maria. Ce a rezultat? Un dexastru. Blocarea tarii pe tot ce inseamna drum auto. A fost cazuri de cetateni care a facut zece kilometri in cinci ore pe la mare, la fel la munte. Le expira carnetele la soferi in aglomeratii, le ramanea hainele mici la copii pe bancheta din spate. Pleaca la munte cu pantalonii lungi si ajunge cu ei scurti, ca creste in Opeluri, se maturizeaza in Passaturi. Un genocid auto. Nu va mai bucurati la toate smecheriile astea care le face guvernantii. Ca acuma tot omul are o masina, dar in loc sa merga cu ea, sta cu ea. Sta pe drum, in coada, in coloana. Deci , noua ne trebuie drumuri bune, dupa aia masini multe, bai tampitilor. Iar cand il vad pe ministrul Cuc, asta de la transporturi, am o senzatie de cascadorii rasului. Pur si simplu nu pot sa asociez fata lui cu inflascluptura rutiera. Imi vine s-o asciez cu Stan si Bran cu Donald Ratoiul, dar nu cu un ministru care trebuie sa faca cel mai important lucru din tara asta azi: drumuri civilizate. Doamne, ca tu ai o vedere mai de ansambu de acolo, de sus, mai e vreo tara cu atat de putine autostrazi si cu atat de multe masini pe km de drum asfaltat, ca Romania?

- Din ce vad eu de-aici, Tetelule, nu prea. In schimb, se aud claxoanele celor care stau la coada pana aici in Rai. Nu pot dormi ingerii de ele.

- Doamne, iarta-ne! In coloana macar sa claxonam lasa-ne, ca altfel murim de plictiseala.  Ca suntem prea prosti, Doamne, si toleram aceasta stare de lucruri de 27 de ani fara sa fortam mana umflatilor de la putere sa ne scoata din evul mediu al soselelor. Pentru ei autostrazile nu a reprezentat decat o sursa uriasa de furat, iar pentru noi, populimea, o sursa uriasa de nervi si frustrari. Pana data viitoare, evitati orice forma de deplasare pe starzi pe teritoriul Romaniei ca intrati la nebuni. Likeuri si prietenie la toata lumea!

 

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele
Bancnota 13 septembrie

Bancnota