19/ian Tetelu şi amnistia

Salut La tetelejurnal! M-a scos din minti tupeul bandiţilor care conduce acuma tara cu amnezia şi gratierea. Deci, io ca jurist juridic în drept, nu sunt deloc de acord cu gratierea asta care dă drumul la borfaşi. Pe mine nu mă tufe grija de marea corupţie, ca asta nu o sa se incheie niciodata, m-am convins.  Pe mine mă enervează că nu-i corect să le dea drumul la hoti, borfasi si escroci. De ce să-i amnistieze?

- Dar tu nu furi bere din Carrefour, Tetelu?

- Ba da, fur. Dar eu fur din patriotism. Eu fur de la franceji nu de la aprozarul lui nea Cornel de la parter, care francejii scoate profitul din tara asta si il duce la ei in Franta si nici inpozitele pe profitul ala nu-l plateste aici. De asta fur eu de la supermerketele straine, din dragoste de tara. Eu nu sunt un hot ordinar, fara constiinta. Si nici nu am fost prins niciodata, deoarece am stil, nu sunt prost. Păi, dacă pe prostul care a furat bere şi l-a prins îl graţiază, care mai este diferenţa între un hoţ competent ca mine, care nu m-a prins, şi el. Nu mi se pare deloc corect. E strigător la cer. L-a prins, să facă puşcărie, dă-l în plua mea de bou. Competenţa şi valoarea la oamenii care ştie să fure trebuie recompensată cu ne-puşcărie. Toţi labagiii care fură că n-are ce face p-acasă, ne face de râs pe noi, hoţii patrioti serioşi. Deci nicio graţiere pentru hoţii proşti si nepatrioti! Eu toată viaţa mea am luat de la corporaţii, de la multifuncţionale, si am dat la saracii de la bloc, in sistem de haiducie. Ca si ei e oameni si vrea sa deguste o bere, ca in baza pensiei isi permite bere decat la propriul parastas. Deci eu nu-s ca Ghitza sau Cocoş sau Udrea sa fur decat pentru mine, eu fur pentru popor, Doamne. Aşa că nu sunt de acord cu legea graţierii şi cred că am să particip la proteste cand se face.

- Hotia este un pacat si nu exista intelegere pentru acest lucru indiferent de unde si cat furi. 

- Nu-i asa, Doamne. Eu fur cu bun simt si smerit. Inainte de a intra in Carrefour de fiecare data imi fac cruce si spun Doamne Ajuta, cred ca stii.  Eu sunt sincer si credincios. Fur cu bun simţ si frica lui Dumnezeu. Nu fur cu camionul, cu primaria sau cu judetul. Aia sunt adevaratii nenorociti, nu eu. Dar vreau să-i adresez întrebarea lui Flori: Flori, tu eşti de acord cu graţierea? Vrei să ieşi în Piaţă, la proteste? Astept urgent un raspuns pervers ca de obicei. Revin la problema noastră. Ei cică au vrut legea asta să mai rezolve aglomeraţiea din puşcării. Băi, mă laşi! În primul rând acum iarna, e bine să fie înghesuiţi, că se mai încălzeste unii in altii şi facem economie la agent termic.

Dar iată că a răspuns Flori la întrebarea  „Tu eşti de acord cu graţierea, Flori? Vrei să ieşi în Piaţă, la proteste?” Ea zice: am in puscarie sase violatori din Vaslui care, daca iese, trebuie sa fug din tara, ca am depus plangere impotriva lor ca martora. Normal ca vin la proteste, mai da-i in mortii ma-si de cretini care vor sa ne bage parnaiasii prin saloanele de masaj. Ca sa stiti, prima data cand iese unul din asta din puscarie, nu se duce acasa, nici la munca, vine la masaj ca-s satui de sex fara femei. Ori asta e un dezastru pentru industria noastra. Decat gratierea care sa imi umple salonul de puscariasi statuti, mai bine ma duc la manastirea Tanacu sa scoata parintele de acolo toti dracii din mine, poate ma fac fecioara la loc si incep o viat noua curata, maritata si plina de plictis. Deci, jos gratierea! Bravo, Flori e cu noi! Mulţumim! Hai like-uri şi prietenie la toată lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele