29/mai Tetelu si biciclista amendata

Salut la Tetelejurnal. Bai nene, nici acum nu-mi vine sa cred! Parca visez. Mi-am tras doua palme si m-am muscat de mana cand am vazut  stirea pe internet despre o femeie biciclista din comuna suceveana Udesti. Femeia a fost amendata de politisti cu 1.740 de lei pentru ca si-a uitat buletinul acasa si mergea cu o bicicleta care avea instalatia de iluminat defecta. Si asta pe timp de ziua. Bai, esti nebun? Si nici macar nu era bicicleta ei, o imprumutase sa mearga la farmacie, sa cumpere medicamente pentru copil. Asa ceva este noaptea mintii, sa-mi tuf una. Infractoarea de pe bicicleta a fost oprita pe un drum judetean, ziua-n amiaza mare, de o patrula de la Rutiera, nu de politistii locali. Iar astia de la Rutiera, ii stiti cum sunt, te tufe cat ai zice peste daca nu le place de fata ta. Daca femeia ar fi avut buletinul si lumina de la bicicleta, politistii ar fi amendat-o pentru ca nu purta sapca, sa moara Ciprian. Fix ca-n bancul cu ursul si iepurasul. Doamne, in ce tara traim? De ce politistii ne tufe decat pe noi, astia amaratii, care mergem la piata pe bicicleta?

- Tetelu, o sa intre in vigoare legea preventiei si atunci, la prima abatere, biciclistii ca tine or sa primeasca doar un avertisment.

- Abia astept aceasta lege, Doamne. In sfarsit, face si parlamentarii ceva bun. Abia astept sa-mi ceara militienii buletinul, pe care l-am pus la loc sigur, in chiloti, pentru ca nu am portofel. Sa-l vad si eu pe politistul care verifica buletinul meu, dupa ce i-l dau din chiloti. Asa prostii cum este asta cu biciclista era decat pe vremea lui Ceausexu, cand militienii te lua de pe strada si te batea cu bulanele preventiv, ca sa nu furi salam din alimentara. Dar iata ca avem si intrebarea de cultura sexuala pentru Flory. Daca ai pedala fara chiloti pe bicicleta si te-ar opri politistii de la Rutiera, cum ai proceda? Continuam Tetelejurnalul. In numele la toti biciclistii si toate biciclistele din univers, vreau sa adresez un protext oficial la adresa ministrului de Interne, doamna Carmen Bran, sa-i dea un sut in coaie la militienii din Suceava care si-a batut joc de femeia aia. Si pe urma sa le ia masina de Politie din dotare si sa-i oblige sa patruleze prin judet pe jos, in patru labe, cu instalatia de iluminat montata in cur si buletinele lipite pe frunte. Ia uite bai, ce m-am enervat, tremur de nervi de parca m-ar fi amendat pe mine astia de la Rutiera.

Iata ca Flory ne-a si raspuns la intrebarea emisiunii. Ea zice asa: daca m-ar opri politistii de la Rutiera in timp ce pedalez fara chiloti, i-as intreba pentru ce vor sa ma amendeze, pentru ca nu port chiloti, sau pentru ca lipseste saua de la bicicleta? Multumesc, Flory, perversa mica ce esti! Sa ma inveti si pe mine sa merg pe bicicleta fara scaun. Hai, laikuri si prietenie la toata lumea.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele