7/apr Tetelu si clopotul lui Daniel

Salut la Tetelejurnal. De saptamana asta, Romania are cel mai mare clopot din lume. Cum ar veni, intram in randul superputerilor mondiale in materie de clopoturi de biserica. Felicitari la Patriarhul Daniel Sihastru! Fara acest obiect minunat, de o mie de tone, si care a costat cinci sute de mii de euro, credinta la romani nu era asa de puternica. Acum, ca avem cel mai mare clopot din lume, Dumnezeu o sa se uite la noi cu alti ochi. Cine plua mea mai investeste atatia bani in biserica in secolul XXV? Clopotul asta e ca echivalentul la scutul antiracheta de la Deveselu. Tragi o data cu el, dispare un milion de draci si un milion de pacate. Nu-i asa, Doamne?

- Nu e asa, Tetelu. Aceste obiecte pe mine ma lasa rece. Credinta e in suflet nu in clopot. Clopotul e bun sa dea ora exacta.

- Cum, Doamne? Eu credeam ca dupa fapta asta, lui Preasuperfericitul Daniel o sa-i dai premiu pentru angajatul lunii.

- Tetelu, in primul rand, Patriarhul Daniel nu este angajatul meu. E nagajatul vostru, voi ii platiti. El este presedintele fan-clubului meu din Romania.

- Doamne, in caz ca nu ai aflat, sa stii ca Daniel face treaba. Cel mai mare clopot, cea mai mare catedrala a mantuirii neamului, cele mai multe buserici noi din Europa. Practic, la cat se construieste in religia asta romaneasca, cred ca o sa ajungem toti in Rai. La cate lovele s-a bagat in lacasele de cult de la noi, si ortodoxe si neortodoxe, cred ca putem sa furam toata viata, si tot mantuiti vom fi. Asta, dupa mintea mea de crestin sarac cu duhul care il iubesc pe Dumnezeu ca pe cel mai bun prieten al meu, dar nu-i iubesc pe cei care face afaceri in numele lui aici pe pamant. Deci, eu zic ca toate clopotele si constructiile astea e un fel de spaga care incearca s-o dea pacatosii pe pamant, ca se stea linistiti, cu plua in sus, in ceruri, dupa ce va mierli. Preabucurosule patriarh Daniel Sihastru, daca ma auzi, sa stii ca si mie imi place teologia, care am vrut sa ma fac clopotar cand eram mai mic, dar am cazut la examen, deoarece m-am inbatat si am vandut limba de la clopot pentru trei beri si cand m-a pus calugarul examinator Iftode sa bat clopotul, l-am batut cu capul, ca limba, plua, nu mai avea. Sfatul meu acuma este sa mai facem cea mai mare icoana facatoare de minciuni din lume, care sa aiba fata lui Liviu Dragnea sfant. Si mai propun sa facem si cele mai mari moaste din lume din scheletul la dinozaurul care e pus in hol la muzeul Antipa si sta degeaba acolo fara sa il pupe nimeni. Daca il transformam in moaste, incape cate 30 de enoriasi la pupat in acelasi timp si creste productivitatea muncii. Cu aceste idei inchei si imi cer iertare, Doamne, daca am ras de cele sfinte in postul pastelui, dar nu m-am putut abtine cand am vazut ca Romania o sa aiba cel mai mare clopot din lume. Hai, Doamne ajuta, likeuri si prietenie la tot Facebookul!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele