13/nov Tetelu şi codul fiscal

Salut la Tetelejurnal! Nebuneala şi dileala cu Codul Fiscal m-a facut să mai beau ceva şi să mă gândesc la minciunile guvernului. Acuma am gatul uscat de la atata gandit, ma scuzati. Bai nene, sunt distrus. Ati vazut cat s-a facut euro? 4,65 lei, si e in crestere. Deci toate facturile se scumpeste si mancarea, si benzina, si gazul, si curentul si filmele porno, tot. In cazul asta ce cacat a facut guvernul cu marirea salariilor? Unde e marirea, in facturi? Doamne, fa o minune sa fie Black Friday tot anul sa-mi cumpar de la Altex, de jos, detergent, cosmetice, anvelope, masini si tot ce vrea muschii mei, ca acuma are de toate. Atat bucurie mai are romanul in ziua de azi, Black Friday. In rest e jale. Faci Doamne?-

 

- Tetelu, nu e treba mea sa ieftinesc sau sa scumpesc produse si servicii.

- Asa e Doamne, treaba ta e sa ne rugam noi la tine sa nu mai fie guvernul asa de prost si de mincinos. Stii ce a mai facut acest guvern tembel?

- Nu.

- Ne-a promis nouă că cică profesiile liberale va avea inpozit scăzut de la 16% la 10%. Eu, ca profesie liberală care o am...

- Ce profesie liberală ai tu, Tetelu? Tu ştii ce-i aia profesie liberală?

- Adică când stai acasă şi esti liberal de la serviciu, adică nu te duci deloc la program. Deci au promis că se scad nişte impozite, le-au scăzut, dar p-ormă au umblat în altă parte a legii, unde au modificat nişte alte chestii. Şi, zbang, adunate şi scăzute, a ieşit că, de fapt, după această scadere de impozit, oamenii o să ia de fapt mai puţin. Deci un fel de maradoneală din asta, cum făceau valutiştii pe stradă. Îţi număra teancu în faţă, îţi trăgea discret din el opt bancnote, iar tu abia acasă vedeai ca in teanc e taieturi de ziare. Un fel de „bă, am ieftinat vinul de la 16 lei la 10 lei litru, decât că acum litrul are 100 de grame.”  Deci, codul fiscual a ajuns o escrocherie, nu? Eu ştiu că codul este un peşte. Decât că în loc de codul Fiscal, guvernul ne-a dat mai mult carasul fiscal . Deci stam cu carasul in mana. Pe bune. Revenind la acest nou Cod Fiscal şi la tema marilor corporaţii, care declara profituri derizoriu de mici si merge cu banii prin tot felul de paraclisuri fiscale.

- Paradisuri fiscale, nu paraclisuri. Paraclis este la mine, la biserici.

- Aşa. Deci eu vreau să vă anunţ că la mine în sufragerie am deja un paradis fiscal.

-Cum aşa?

- Păi, la mine în sufragerie nu plăteşte nimeni nici un impozit. Nimic. Eu nu plătesc nimic. Berea o fur gratis. TVA-ul la bere nu-l fur. Fur doar berea. Deci la mine acasa e paradis fiscal. Şi aş invita marile corporaţii ca să vie să se înregistreze aici, la mine in garsoniera. Pe canapea, lângă mine o pun pe corporaţia Carrefour, care dă berea. Pe noptiera pun corporaţia Renault. In bucatarie pun pe OMV-Petrom, ca miroase a benzină si nu-mi place s-o tin in camea cu mine. Sper doar să am voie să fumez cu Petromul in casa, că am înţeles că la Peco nu e voie cu ţigara. Şi uite aşa, fac in casa la mine un fel de Monaco – paraclis fiscual, care eu îi scutesc de impozit, iar ei dă de băut, de mîncart si de tufat. Iat Flory, care este o fata desteapta, sa inregistreze cu telefonul pe sub masa cand vorbeste ei despre smecheriile fiscuale care le face si sa le divulge in scandalul Panama Pampers. Flory, te iubex. Esti geniala si cand nu imi raspunzi. Hai, like-uri şi prietenie la toata lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele