29/sep Tetelu si Dani Mocanu

Salut la Tetelejurnal si sa moara toti dujmanii care s-a bucurat de arestarea indragitului solist de muzica inspirata din viata grea a puscariasilor in lupta lor cu gaborii si cu sistemul.  Dani Mocanu. Da, Dani Mocanu a cazut pe bulau. Pentru proxenetism. Ca doar nu pentru fraude bancare. Ca si alti romani cu voce muzicala care le place smecheria, Dani Mocanu facea versuri despre oameni adevarati care are scoala vetii , primara de la 1 la 4 ani, generala de la 5 la 8 ani si liceul de la 9 la 12 ani. El doinea despre cum fura, batea si se prostitua romanasii nostri prin strainatate sa castige si ei un ban corect punindu-si libertatea la incercare. Si ca orice artist care se respecta, el s-a transpus atat de mult in opera care o facea, incat s-a transformat cantecul in realitate. Din ce am citit in presa, sternogramele care le-a facut publice procurorii arata cum Dani Mocanu folosea metoda lover-boy. Adica convingea o fata saraca sa presteze dragoste pe bani, in schimbul la o poveste de dragoste ca in filme, care ei vor urma sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti. Decat ca el nu era chiar sincer cu fetele, care dupa ce ca muncea pe rupte la produs si ii dadea lui jumate din bani, ramanea abandonate si neiubite de solist. Eu sunt insa sigur ca facea acest fapt nu ca sa pacaleasca niste naive, ci ca sa aiba sursa de inspiratie pentru cantecelele lui nemuritoare care se aude la mine in bloc la toate petrecerile in fiecare noapte. Acest artist si-a urmat muza , care muza este parnaia. A urmat-o si a intrat in ea. El facea practic niste autodenunte pe portativ, cum ar fi in piesa Faronii, de exemplu:

Ma si mir cum de a atras atentia la militieni si procurori. Cred ca avea cineva boala pe el si l-a urmarit de multa vreme, altfel n-avea cum sa cada la puscarie fiind atat de discret.

Nu stiu cat o sa le fie la gardieni frica sa vina la usa la el, dar eu, in locul lui Dani Mocanu, as face asa. Daca in libertate am cantat decat despre infractiuni, topoare, clanuri si bagabonteala, in parnaie as da-o invers. Adica , daca in libertate canta despre puscarie, in puscarie sa cante despre libertate. Deci sa conpuna cantece decat cu porumbei albi, fapte bune, donatii, ingrijirea la bolnavi, protectia la natura. De exenplu:

M-ati bagat in inchisoare

Voi fi recunoscator

Si-am sa va dau cate-o floare

In loc de-un topor

 

Cand e clanul dupa mine

Si cand sunt cu fratii mei

Vrem sa facem numai bine

Si sa crestem porumbei

 

Si versurile poate continua la nesfarsit. Pana data viitoare, sa fiti tari asa cum este si Dani Mocanu. Dani, hai libi!  Likeuri si prietenie la toata lumea!

 

 

 

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele
Bancnota 13 septembrie

Bancnota