24/mai Tetelu si dezastrul cu padurile

Salut la Tetelejurnal. Am vazut o stire pe internet si sunt un pachet de nervi, bai nene. Hotii a gasit o noua metoda sa fure lemne, care nu le mai taie cu drujba, ci intra direct cu buldozerul in copaci si ii scoate din radacini. Ia priviti golania.

 

Panaramele astea de hoti, dupa ce smulge copacii din radacini, merge apoi la Romsilva si zice ca-i dezastru natural, ca copacii a fost smulsi de uragane si acuma trebuie curatata zona, sa poata urca turistele pe munte, sa faca plaja in bikini. Bai, esti nebun? Daca brazii aia din Suceava era undeva pe malul Atlanticului, hotii mai avea o scuza, ca a venit uraganu' Katrina si a ras padurea, sa-mi tuf una. Decat ca la Suceava singura furtuna mai mare este atunci cand vine in control Garda Forestiera si incearca sa dea de urma la hoti. Care pe golanii astia oricum ii doare-n cur de Garda Forestiera, pentru ca e sustinuti de alti golani, si mai mari, din parlament.

 

In timp ce Norvegia a interzis taierea padurilor, banditii din parlamentul nostru face tovarasie cu banditii din paduri. Iar guvernantii mimeaza ca este ecologisti si protejeaza copacii prin aplicatia Inspectorul Padurii care cheama populimea sa sune la 112 si sa-i dea in gat pe hotii de lemne. Bai guvernoiule, adica in loc sa stau la o bere, sa ma uit la un film cu femei tufabile, eu trebuie s-o fac pe-a detectivul Corado Castani in locul la Garda Forestiera, sa ma ascund prin boscheti si sa-i filez pe hotii de lemne? Da' cine ma plateste pentru asta? Si cine imi plateste mie spitalizarea, dupa ce hotii ma prinde si ma rupe cu bataia de ma face surcele? Asta-i solutia care a gasit-o guvernul, sa puna populimea la treaba, sa stam cu ochii pe hoti ca pe butelie? Dar iata si intrebarea pentru Flory. Daca ai avea un client care vine la salon plin de rumegus in par si in gura, ai suna la Inspectorul Padurii, sa-l aresteze pentru furt de lemne? Continuam Tetelejurnalul. Deci norvegienii a interzis taiatul padurilor, iar la noi s-a trecut la faza superioara, se smulge cu radacini cu tot. Ca sa nu mai fie acuzati de taiere ilegala hotii smulge copacii, bai nene. Numai niste minti bolnave puteau pune in practica asa ceva si se pare ca e plin de minti bolnave prin muntii nostri. Opriti hotia de copaci domnilor de la guvern si de la PSD. Va bateti cu caramizile in piept ca va pasa de tara asta, dar vi se rupe plua de ea. Pana nu sa sa va fure scaunele de sub cururi acolo la parlament nu o sa intelegeti ca tara asta este omorata de hoti. Dar, iata ca am primit si raspunsul lui Flory. Ea zice asa: Nu, nu as suna la inspectorul padurii fiindca nu am incredere in niciun inspector ca toti sunt corupti. I-as face altceva. As lua o bucata de lemn de brad si i l-as baga in cur ca sa simta direct ce simte si copacul ala pe care el l-a taiat cu drujba si l-a dus la gater. Multumesc Flory, puternica si dura ca de obicei. Hai, laikuri si prietenie la toata lumea!

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele