5/oct Tetelu si Dorneanu

Salut la Tetelejurnal. Bai nene, Curtea Constitionala, aia care-ti da cu Constitutia in cap daca ai incalcat-o, a ajuns un fel de cimitir al elefantilor unde se aduna fosti judecatori si procurori de pe vremea lui Ceausexu. Da' inainte de a muri, elefantii astia mananca, bea si se simte bine ca imparatii, pe banii statului. Cinci din cei 9 judecatori nu se da in laturi sa jupoaie statul de zece randuri de piele, cumuland si pensia nesimtita, si salariul nesimtit. Cei cinci judecatori pensionari de la CCR, in frunte cu presedintele Valerica Dormeanu, ii doare-n cur de ce zice populimea, cata vreme le intra banutul pe card. Din pensie si salariu, Dormeanu ia lunar de la stat fo 7000 de euro, sa moara Ciprian. Si macar daca ar merita banii astia, el si ceilalti patru pensionari de la curte. In loc sa stea la gura sobei, cu nepotii, sa-si manance linistiti pensiile nesimtite, fostii magistrati este pusi la CCR ca unelte politice, ca sa interpreteze litera Constitutie dupa cum vrea muschiul celor aflati la putere. Cand o decizie judecatoreasca, o lege sau o ordonanta de urgenta nu convine puterii, ultima reduta a luptei la baioneta este Cartea Constitutionala. Si cum legile la noi este proaste si interpretabile, dupa chipul si asemanarea parlamentarilor, judecatorii pensionari de la curte se straduie sa declare neconstitutional tot ce-i impotriva la interesele de partid. De asta tarisoara noastra este intr-un mare cacat, pentru ca pornind de la femeia de servici de la scoala, pornind de la seful Inspectoratului Scolar, seful de la Fisc, directorii de spitale, procurorii sefi si judecatorii de la Curtea Constitutionala, toate institutiile este ultra-politizate, sa-mi tuf una. In loc sa avem oameni meseriasi, avem doar niste slugi, care singura lor calitate este pupatul in cur la partid. De ce? Fiindca partidul da legi care le permite cumulul de salariu cu pensia. Politizarea la toate institutiile de stat si umplerea lor cu unchi, veri, matusi, cumnati si cumetri baga definitiv in cacat aceasta tarisoara. Asta-i adevarul, bai nene. Cum sa scoatem tara din comuism cu pensionari politruci de 73 de ani ca Valerica Dormeanu? De ce acesti mosnegi nu lasa locul la oameni mai tineri, mai vanosi, mai moderni, care stie carte si e adaptati la timpurile actuale? Ce sa facem cu expiratii astia care ne tuf viitorul? Doamne, am o nedumerire. Oare asa e si la tine, acolo sus? Sfintii apostoli, cei care ne judeca pe noi, astia muritorii, sunt pensionari cu carnet de partid care cumuleaza salariul cu pensia?       

 - Tetelu, comparatia asta intre sfintii apostoli si judecatorii de la CCR este la fel de nesimtita ca pensiile celor din urma.

- Ai dreptate, Doamne, ma scuzi, a fost o intrebare-capcana. Am vrut sa vad daca esti atent la ce se discuta aici. Si ca sa vedeti ce-nseamna noaptea mintii la acesti politicieni care ne conduc, fostul ministru Florentin Ciordache, ala cu ordonanta 13, a fost ales seful comisiei parlamentare speciale pentru legislatia din Justitie. Va fi coleg cu senatorul Eugen Niciolicea, alt luptator anti-justitie. Cand am vazut asta am vrut sa fomit de nervi. Cu asa politicieni de cacat, ma gandesc daca mai are rost sa-mi bat gura aici, sau mai bine plec in Africa ca macar acolo nu este iarna si nu trebuie sa platesc gazul care tocmai s-a scunpit. Hai, laikuri si prietenie la toata lumea, cu exceptia la pensionarii de la Curtea Constifutionala.  

 

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele