19/ian Tetelu si Eurovision

Salut la Tetelejurnal! Simţul meu melomanic pentru muzică mi-a fost răvăşit când am văzut preselecţiile de la TVR pentru Eurovision. Deci vi-l propun deocamdată pe eternul Dorel Giurgiu, care vine mereu la concurs cu cantece din ce in ce mai geniale, care mi-a dat lacrimile de ras cand am vazut aceasta prestatie artixtica. Puteţi uita!

Nu e asa ca-I genial. E mai tare decat anul trecut, sa moara Ciprian. Hai sa ne mai uitam o data la dans care, Dorel Giurgiu parca e de la cercul de balet “gratie si paralizie”. Priviti!

Deci singurele cuvinte, care am rămas mut, mai pot să zic atât: aşa ceva nu se poate. Dansează mai bine ca Al Pacino orb în Parfum de femeie şi cântă mai bine ca Fredy Mercury care nu putea să sugereze atâtea octave asa de frumoase. Alde Rolling Stones ar trebui să se lase de muzică. Iar Beatles o să-i mai împuşte oamenii încă o dată, ca pe John Lennon, care era trompeta pe lângă Dorel Giurgiu. Nici măcar Johan Sebastian Bach, care io-l ascult când privesc pe site urile pentru adulţi, nu face faţă la sentimentele care mi le ridică în suflet frumuseţea muzicii lui Dorel Giurgiu. Cum a spus Dostoievski, marele actor polonez, frumuseţea va salva lumea, dar Dorel Giurgiu ne va salva pe toţi. Ar trebui să cânte la inaugurarea la Catedrala Mântuirii Neamului dar si in spectacolele patriotice organizate de Gratiela Vrancioaia Firea. Locul lui dorel este acolo. Se scoala si Stefan cel Mare din mormant numai sa-l vada pe Dorel pe scena. In afara de Dorel, mai mi-a atras atenţia şi marele grup vocal instrumental Nemuritorii. Ia uitaţi-i aici la Busuioc Tv, nu râdeţi, exact aşa se numeste, Busuioc TV

Deci artisti ca Nemuritorii sau Dilel Giurgiu cred că merita să ne reprezinte la Eurovision, deoarece ei seamana perfect cu alianta PSD-Aldea. Dacă la Eurovisioanele astea pot să vină tot astfel de oamenii, atunci mă gândesc serios să-l trimit pe Velicu să participe. Împreună cu motanul de la Centrala termică cu care se iubeste el. Păi, dacă a câştigat anii trecuţi mamuţii ăia din Finlandia, cu blăni pe ei şi cu oase în nas, de ce nu ar câştiga Eurovisionul şi Velicu, cu motanul lui. Când văd unde s-a ajuns cu nivelul muzical al Europei, îmi vine să-mi pui un pahar de vin şi să-mi dau drumul la radioul meu cu tranzistori la care ascultam eu Toto Cutugno, Romica Puceanu şi Fotbal minut cu minut, care oricum avea mai mult sens decât idioţeniile pe care le văd acum. De la formaţiile Azur din Brăila şi Albatros sau Zorile din Galaţi muzica s-a dus în jos cu valoarea, iar prin plecarea lui Salam in afara putem spune că muzica noastră s-a terminat. Marile vedete mai le vedem decât pe la Teleşoping, cum face reclamă Dan Ciotoi  la geluri pentru genunchi. Eu l-aş califica pe Dorel Giurgiu la Eurovision, dar nu pentru muzica ci pentru dans si plete.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele