4/mai Tetelu si gratierea

Salut la Tetelejurnal! Nici nu mai pot să fur liniştit un pet de bere, ca să mă gândesc la problemele umanităţii şi dezumanităţii, că, zbang, bandiţii ăştia de parlamentari iar îşi trag o graţiere. Băăăă, tată, aţi înnebunit cu gratierea asta. Iarna graţiere, vara graţiere, ce plua mea facem? O să ajungem să ne salutăm pe stradă cu formule gen: „Hai, noroc, unde faci graţierea de 1 Mai?” „Eiii, cred că plec în Grecia, că la graţierea de 1 Martie am fost la munte şi nu prea mi-a plăcut!” O să ne sincronizăm ritmul vieţii cotidiante după graţierile lor, nu după Crăciun, Paşte, beţia de 1 Mai din Vamă sau tufatul în grup de la grătarul de Rusalii, cum făceam până acum cu baietii si fetele din liceu. O să ajungem să ne amintim memoria afectivă din trecut după graţieri. Cum îmi aduc io aminte acuma. Velicu s-a tufat prima dată cu o pisică la Campionatul mondial din '94, când era faimoşi alde Hagi şi Răducioiu. Aşa o să-şi aducă aminte nepoţii noştri: „Am tufat-o pe Maricica prima dată la graţierea din 2017, că la graţierea din 2019 eram deja cu Valerica.” Deci până să mi se încălzească mie berea, camionul ăla de nesimţire, tupeu şi slanina, numit Şerban Niciolae  a şi aprobat la comisia parlamentară să se deie drumul prin dizgraţiere la corupţii care stă la puşcărie. Păi, ce, băăăă, nu mai aveţi creoane să scriţi cărţile alea plagiate, de vreţi să ieşiţi afară? Ne mai bagă şi vrăjeala asta că cică Europa ne trage de urechi cu aglomeraţia din puşcării. Bă, ne laşi! La mine pe scară e aglomiraţie de o mie de ori cât în puşcării. De exemplu am un var, Romica care stă la bloc cu soacră-sa, cu socră-su, cu un văr vitreg de-a lui sotia Raneta, care are şi 5 motani, plus bunicu ei surd care asculta televizorul la maxim si nu intelege nimic. Deci cum plua mea să mai se smiorcăie ăia cu aglomeraţia din pârnaie, daca civilii stau in aglomeratie mai mare ca ei?! Astia nu este oameni cu drepturi, de ce se vorbeste decat de aglomeratia din puscarii? Aglomeraţie e si in trafic, în Bucureşti. Anglomeraţie e în troleibuzul 90. Am dreptate, Doamne?

- Aglomeraţie, nu anglomeraţie, că nu este din Anglia. Nu mai inventa cuvinte, că mai ai puţin şi mergi la o editură să scoţi un DEX nou!

- Doamne, iarta-ma ca mai gresesc, dar greseala este omeneasca si tu o ierti daca pacatosul se caieste. Ce sa fac daca inventez cuvinte? Poate ca e din cauza ca sunt prea inteligent si cuvintele care exista deja este prea putine pentru ca sa exprim eu ideile marete care le am in cap, intelegi? Si de asta produc cuvinte noi. Dar s-o consultăm şi pe Flori pe această temă: „Flori, tu cum vezi golănia asta cu graţierea de la tine din salon?” Revenind la subiect, io zic să le dăm drumul din anglomeraţia de la pârnaie, dar să-i ţinem legaţi afară cu lesa pe o sârmă oţelită, cum este câinele lu' Stamate de la trei, la noi în curtea din spate. Ezact aşa l-aş lega pe Şerban Niciolae, Traian Basescu si pe Florin Ciordache, cu lesa la Universitate, să vină Ponta, Udrea si Ghitza să le arunce oase. Dar iată că a răspuns Flori la întrebarea „Flori, tu cum vezi golănia asta cu graţierea de la tine din salon?” Ea zice: “Eu cred ca aceasta poveste cu legea gratierii seamana cu o laba trista pe care o face PSD-ul si mai ales Traian Basescu in amintirea vremurilor frumoase cu Elena Udrea. O rusine.” Bravo, Flori, directa  şi romantica ca-ntotdeuna! Hai, like-uri şi prietenie si hoţii la puşcărie!

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele