8/aug Tetelu si jandarmul Corcodel

Salut la Tetelejurnal. Banca Romana de Comert Corcodel se numea la misto afacerea  unui sef din Jandarmeria romana arestat pentru ca dadea bani cu camata la suptordonati. Politistii au gasit in biroul colonelului Corcodel un sfert de milion de lei, bani la punga! Camatarul cu grade pe umar dadea imprumuturi de mii si zeci de mii de euro, cu 10-20 la suta dobanda, si cine nu putea plati banii inapoi, era executat in doi timpi si trei miscari, sa-mi tuf una! Abia acum m-am prins eu de ce s-a imbulzit tinerii la Facultatea de Jandarmerie, cate 9 pe loc. Cand ai un sef ca Corcodel, care-ti da bani si daca-l scoli la doua noaptea, cand ai o leafa tocmai marita cu 10-15 la suta, bani de haine, de chirie si tot felul de sporuri, atunci cariera de jandarm este cea mai nimerita. Acest Corcodel, coada de purcel, ca sef al Bazei de Administrare a Jandarmeriei, a facut un grup infractional organizat, cu recuperatori de datorii si baieti care fura motorina din gestiune si o vindea pe piata neagra la pret de dumping. De aia politistii si jandarmii se plange tot timpul ca nu are carburanti masinile lor si ca alearga pe jos dupa hoti, ca prostii. Pentru ca coloneii, generalii si sefii mamii lor fura motorina din gestiune, sa moara Ciprian. Si fura pentru ca golaniile lor este acoperite si chiar sprijinite de alti colonei, de la serviciul de protectie interna doi s'un sfert, cum este comisarul Octavian Cristoiu. Acesta stia foarte bine ce hotii face Corcodel de la Jandarmerie si, in loc sa-l dea pe mana la DNA, l-a protejat si l-a consiliat cum sa fure mai bine. Bai, esti nebun? In ce tara de cacat traim? Eu inteleg, sa le dea ministrul Carmen Bran lefuri mai mari la politistii si jandarmii care merita, care sta in frig si se bate cu banditii, nu la coloneii cu burtile mari, care freaca plua in birouri, fura motorina si da bani cu camata la suptordonati. Ce zici, Doamne, am dreptate?

- Tetelu, vrei sa repeti intrebarea, te rog? Ma uitam la o reluare cu Simona Halep si n-am fost atent.

- Am inteles, Doamne. Mi-am batut gura de pomana pana acum. Nu-i nimic, continuam Tetelejurnalul. Atat timp cat inca se fura in draci din sistemul bugetar, sa maresti lefurile fara discriminare in acest sector, si la aia hoti, si la aia cinstiti, si la aia muncitori, si la aia lenesi, mi se pare o bataie de joc in plus fata de populimea care contribuie la PIB. Iata si intrebarea pentru Flory: ce i-ai face lui colonelul Corcodel, coada de purcel, daca ar veni la salonul tau de masaj?

Dupa parerea mea, in tarisoara noastra nu exista beci, magazie, depozit sau alta locatie cu marfuri de consum, unde statul sa fie actionar majoritar si de unde sa nu se fure. Atat de prost administrator este statul si atat de hoti este angajatii care lucreaza ca paznici la butoiul cu miere. Dar iata si raspunsul lui Flory. Ea zice asa: daca comisarul Corcodel ar veni la mine la salon, i-as face masaj la trotineta cu motorina pe care a furat-o din depozitele Jandarmeriei si la sfarsit i-as da foc. Bravo Flory, cam sadica de data asta, dar ca de obicei, esti in asentimentul meu. Te iubex. Laikuri si prietenie la toata lumea, cu exceptia la hotii din jandarmerie, politie si politica.

 

 

  • photo
Comentarii
Episoade recente toate episoadele