29/mar Tetelu si nationala

Salut la Tetelejurnal si hai Romania! Hai acasa, tu-i soarele ma-sii, ca la Mondiale plua. Si-acuma ma doare ochii de la ce-am vazut duminica seara. Special am stat doua zile linistit, ca sa ma calmez. Daca comentam meciul cu Dalemarca la cald, ma lua militia si se inchidea Internetul, atat de nervos eram.

De fapt, mananc cacat, ca imediat dupa ratarea lui Keseru am spart televizorul, iar restul la meci l-am vazut la Velicu. Asta are inca alb-negru, asa ca m-am enervat mai putin, deoarece nu-ti dadeai seama care e romanii si care e danejii. Mai ales ca juca la fel de prost si unii, si altii. Ceva mai penibil n-am mai vazut de la ultimul meci al lu acesti tricolori condusi complect nemagistral de Critostofor Daum. Acest neamt, care trebuia sa ne faca sa jucam ca Brazilia la Campionatul din 2002 organizat in Laponia si Coreea, cand avea Rolando decat jumate de par in cap, este fix varianta germana a lui Taica Puiu. Numai ca asta are mustata, ca Dragnea, si stie fotbal ca Cariceanu.

Bine ca macar nu pupa inconite. In rest, mananca la cacat, ca m-am saturat si eu, care nu sunt un mare fan al microbismului sportiv, desi ma pricep foarte bine la majoritatea sportului. Daca-l asculti pe Cristofor Daum ce zice, si mai ales daca intelegi ce zice, ai impresia ca suntem pe linia dreapta care duce direct catre finala Campionatului Mondial. Fotbalistii e fantastici, stadioanele e fantastice, conditiile e fantastice, conducatorii fantastici, suporterii e si ei fantastici, decat ca ne incurca mingea. Daca n-ar fi acel obiect rotund in forma de minge, cred ca eram deja pe primul loc in grupa si mai aveam emotii decat sa nu ne accidentam. Dar asa, cu Keseru, care joaca fotbal bulgaresc si unde este cel mai bun, cu Chichires care-i sare umarul mai tare decat el, cu Latrolvlevici, care cred ca si-a lasat chelie doar ca sa-l recunoasca lumea mai usor cand il injura, nu facem nici un cacat. Pe ailalti nici nu-i cunosc si nici nu-mi doresc. E atat de medicori si de nebuni la fotbal, ca nu merita sa ii cunosc si sa ii respect. Eu am fost invatat cu performantele mari, care am crescut cu Generatia de Aur, locul trei la Olimpiada din America, cu Hagi, Gica Petrescu, Dan Petrescu, Adrian Ilie. Ei batea tot si ma scoatea la Universitate, unde ma imbatam de bucurie pana ma pisam pe mine. Asta inseamna fotbalul pentru mine. Cu gloabele astea, te lasi de baut, daca esti invatat sa bei la bucurie. Jur ca nu ma mai uit la Nationala pana nu il da SRI-ul afara pe Cristofer Daum si il aduce pe Florin Hahalagian. Sau pe Viorel Hihizo. Sau pe Nea Imi, ca inca e tanar, abia a facut 80 de ani. La multi ani, nea Imi! Batranei de astia care stie fotbal avem, nu trebuia sa aducem unul din RDG. De azi inainte, ca sa-mi protejez ficatul de lipsa de alcool, o sa tin cu Germania! Pana data viitoare, un sincer Doisland uber ales und likeuri si prietenie la tot Facebookul!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele