7/mar Tetelu si Olguta

Salut la Tetelejurnal si felicitari la toti bugetarii, care le va creste salariile! Sunt fericit ca traiesc intr-o tara care produce din ce in ce mai putin, dar in care salariatii de la stat castiga din ce in ce mai mult. Conform la noua lege a salaritatii, asa cum ne-a explicat doamna Olguta Vasilache, lefele de pana in patru mii de lei se va dubla, iar cele intre patru mii si sapte mii se va mari cu 45%. Trai, neneaca! Adevarul este ca cei mai multi slujbasi ai statului romanesc chiar merita.

A facut tot ce-a depins de ei ca sa fim cea mai de cacat tara din UE, care vor astia sa ne trimita in divizia B a Europei de buni ce suntem. Acum, cu cresterile astea, ma astept ca la ghiseurile de la institutiile de stat sa nu ma mai primeasca o cucoana necompetenta, nervoasa si cu salariul mic, ci o cucoana necompetenta, nervoasa si cu salariul mare. Cam asta va fi schimbarea imediata. In plus, daca creste salariile la functionari, cred ca va creste si spagile. Ca la noi asa merge. Doar nu credeati in cacatul ala conform la care, daca romanul e platit mai bine, nu mai fura. Ba mai fura, dar proportional cu banii care-i ia corect. Eu, de exemplu, daca sunt bugetar cu salariul de o mie jumate de euro, iar tu, ca cetatean, vii la mine cu 50 de lei spaga, te scuip in ochi si te iau la suturi in cur. Fara o suta de euro nici nu-ti raspund la buna ziua. Doamna Olputa Vasilescu mai ne-a explicat ca e aproximativ un milion trei sute de romani care va beneficia de escrescentele acestea salariale. Pe langa ei, doua milioane jumate de pensionari va primi si ei ceva in plus la pensia de cacat pe care o avea deja, iar patru sute cincizeci de mii de studenti va merge gratis cu trenul. Daca lucrati in multifunctionale sau aveti afacerea voastra si v-ati enervat, calmati-va, pentru ca nu toti bugetarii va lua mai multi bani. E si unii care li se va scade salariile. Ei este inspectorii ANAF, care, de luna asta, va beneficia de o scadere de 25% la sporul de stress. O masura concreta a guvernului Grindeanu de a scadea evaziunea si de a mai pune o caramida la consolidarea dreptatii in Romania. Parerea mea este ca, daca vroia sa se asigure ca furatul e pe maini bune, guvernantii scadea la jumate si salariile la politai, la procurori, la judecatori si la toti astia care, in general, lucreaza cu justitia. Acesti oameni a dat amenzi, a facut anchete, a bagat oameni in puscarie, iar pentru aceste lucruri trebuie sa plateasca. Chiar daca sunt un bou, ma intreb si eu de unde gatu ma-sii se va gasi atatia bani pentru toti oamenii astia, din moment ce Romania, doar in prima luna a lui 2017, a incasat la buget cu un sfert mai putini bani decat in ianuarie 2016? A gasit alde Grindeanu si Olguta vreo rezerva de petrol sub Bucegi, a jefuit Dragnea vreun conte cand fost prin America. Tare-mi este ca toate astea le va plati tot mediul privat, care si-asa munceste de se caca pe el. Si daca Grindeanu cu Dragnea, care e suparati pe multifunctionale, le pune taxe mai mari, aia doar n-or fi prosti sa renunte la profit. Nu, o sa cocarjeze tot angajatul roman corporatist, saracu, ca sa traiasca mai bine electoratul PSD. Doamne, imi pui si mie o vorba buna sa ma angajez la biserica, ca e tot la stat?

- Tetelu, la studiile si gradul tau de inteligenta, cred ca poti fi cel mult clopotar sau cioclu. Singura functie a ta in cadrul bisericii poate fi cea de enorias.

- Si un enorias cat castiga, Doamne?

- La noi, la biserica, enoriasul nu ia, ci da bani, Tetelu.

- Atunci o sa mor sarac, Doamne, ca asta era singura mea sansa ca sa ajung bugetar. Macar astept o bere de la toti functionarii care e fanii mei. Flory, gandeste-te bine, ca vreau sa infiintam un salon de masaj erotic de stat la care masajul va fi prost, scurt si scump. Hai, likeuri si prietenie la toata lumea.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele