24/iul Tetelu şi panglica

Salut la Tetelejurnal! Acum câteva zile am asistat cu căţel şi cu purcel la a 7-a reinaugurare a lu' pasajul pe sub pământ de la Piaţa Sudului. I-au dat drumul de 7 ori până acum şi l-au închis de tot atâtea ori pentru a termina lucrarea. Cam ca metroul din Drumul Taberei. Trebuia să fie gata de o mie de ani şi bagabonţii ne-au făcut un mare cadou astă-toamnă: ne-au lăsat să vizităm câteva din staţiile nezugrăvite încă. Băi, nea primarilor, sau care răspundeţi de aceste lucrări: păi, io am nevoie să-mi fac selfie-uri cu băncuţele din staţiile de metrou, care nu-s gata încă sau am nevoie să merg prin pasaje şi cu metroul? Facem lucrări de infrastructură să ne punem poze pe Facebook sau ca să ne uşurăm viaţa? Că aşa, le facem direct în fotoşop, şi cu trei studenţi în anul doi la fotoşop, mai migăloşi, punem ţara pe picioare doar din monitoarele calculatoarelor. Mizeria asta merge mînă-n mână cu mania conducătorilor noştri de a tăia mereu panglici. Ponta a inaugurat trei metri de autostradă în campanie, pentru ca la mai puţin de un an să fugă şoseaua cu totul. Ce v-o plăcea, mă, să faceţi inauguraţii d-astea parţiale?! Pe cine păcălim? La pasajul ăsta de la Piaţa Sudului alde Oprescu şi Firea au inaugurat întâi primul cancioc de ciment furat şi băut de muncitori; apoi s-au tras în poză şi la TV cu inaugurarea primei roabe în care s-a aşezat să doarmă vreun Dorel, apoi s-a inaugurat cu fast prima sticlă de rachiu băută dimineaţa pe stomacul gol de maistrul Ifrim şi cu subinginerul Istrate şi tot aşa, edilii noştri inaugurează fiecare băşină trasă de muncitori sau de şobolanii deranjaţi cu săpăturile. În stilul ăsta terminăm dracului panglica din ţara asta. Că şi aşa singurul lucru care pare că merge este producţia de panglici. Vedeţi de ce politicienii noştri sunt nişte panglicari? Le place numai cu panglica. Practic panglica a jucat în istoria şi politica poporului nostru cel mai de seamă rol. Păi, dacă şi Ştefan cel Mare domnea numai din tăiat de panglici unde eram acum? Că la bătăliile alea cu turcii nu mergea s-o şmechereşti tăind doar panglica că te beleau ăia cu iataganele. Acolo chiar trebuia să tai capete de ieniceri că altfel îţi tăiau ei panglica de la gât. Petre Daea a propus ca simbol al României oaia. Greşit! Eminamente greşit! Pe stema ţării noastre trebuie să punem la loc de cinste panglica. Ăsta e simbolul lăbărelii noastre naţionale. Aş vrea să-l întreb direct pe Dumnezeu: dragă Doamne, matale la fel ai tăiat o panglică după ce ai creat jumate de Pământ, apoi ai închis la loc pentru lucrări: P-ormă ai tăiat altă panglică după ce ai făcut cerul? Altă panglică după ce ai făcut omul? Alta după ce ai făcut femeia?

Tetelu, dacă făceam aşa dura Facerea trei mii de ani, nu şaşe zile. Eu am muncit şae zile la Creaţie, apoi m-am odihnit. Politicienii voştri sunt cam la fel: muncesc cam şase zile într-un mandat de patru ani, apoi se odihnesc.

 Mulţumesc, Doamne, am înţeles.

Deci, draga domna primar Firea, opriti-va din festivitati penibile. Pasajul acela terminat cu doi ani intarziere si neplatit inca la constructor e bun, dar e o rusine pentru modul in care a fost facut de institutia care o conduceti. Inainte de a taia panglici mai bine le-ati taia plua la toti trantorii si cretinii din Primarie care nu stie sa faca un proiect corect si nu cunoaste pe unde trece canalizarea si calblele de curent electric pe sub intersectii. Jos festivismele de doi lei. Jos impotenta din administratie. Niciun like si nicio prietenie pentru pacalicii care conduc aceasta tara.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele