31/iul Tetelu si pensiile speciale

Salut la Tetelejurnal! Doamna Olpuţa Vasilexu, care este mama salariilor si indemnizatiilor si pensiilor din aceasta tara, da o tentativă de atac la pensiile nesimţite ale boierilor bugetari din Romania. Care de data asta chiar o felicit. Indigmarea care m-a răpus pe mine din nou s-a strâns în întrebarea artimetică simplă, care şi-o pune poporul român de mii de ani pe aceste meleaguri: de ce unii securişti, procurori, militari sau miliţieni să aibă pensie de 50 de ori mai mare ca părinţii mei? Ministrul Apărării , Dl Puţuianu, a zis că a găsit pensionari procurori militari cu – atenţie! Stai să-mi dau doua palme- 35.000 de lei pensie, adică 7700 de euro vechi pe luna. Bai, esti nebun? Care nu mai subliniez că aceşti procuratori iese la pensie la 48 de ani, că cică ei a luptat în condiţii vitrege ca să apere ţara noastră, şi s-a îmbătrânit înainte vreme. Cu alte cuvinte acesti aparataori ai statului, si-au sacrificat tineretile in slujba tarii stand prin birouri, citind dosare, numarand izmene sau frecand plua si la batranetea de 48 de ani care o are trebuie sa fie rasplatiti pentru eroismul lor de a nu fi facut nimic important in viata. Ati auzit vreun smecher de asta militar sau politist batran sa fie erou la revolutie? Sa se jertfeasca pentru libertate, pentru dreptate si neam? Sa fie anticomuist pe fata? Niciodata. Iar aia care a fost anticomuisti au fost dati afara din armata si politie demult si nu pupa ei pensii speciale nici morti. Dar să o implicăm şi pe Flory în acest subiect: „Dragă, Flory, tu cum vezi aceste pensii nesimţit de speciale? Le vrei tăiate? Le vrei mai mici? Tu ai avut vreodată un venit special?” Revenind la pensiile lor aş vrea să-l solicit direct pe Dumnezeu cu întrebarea: Doamne, tu ai pensie specială? La voi, acolo sus, are cineva pesnie specială? Sfântu Petru? Sfântul Pavel? Tu lucrezi de mii de ani fără odihnă, ai făcut lumea, mă ocroteşti pe mine când fur bere să nu mă prindă, şi tot cred că n-ai pensie specială.

- Încetează cu blasfemiile. Nu eu te ocrotesc ca să furi. Iar pensie la noi nu exista fiindca aici sus nu exista bani. Banii sunt jos, la celalalt cu care eu nu vorbesc.

- Am inteles , Doamne, la Dracu. Acum inteleg si eu unde se duce banii tarii. Dar iată că a răspuns Flory. Ea zice: Eu am mulţi clienţi foşti colonei de securitate. Cam toţi burtoşi, care şi-au construit burţile din sudoarea poporului român şi persecutarea noastră. În burţile astea mari ale lor, pe care le masez eu cam în scârbă, stau deceniile de foame ale poporului român. Dacă le-ar lua pensiile alea de sute de milioane, poate mi-ar scădea clientela. Dar dacă din pensiile astea nesimtite s-ar lua ceva si s-ar da la pensionarii normali, ar fi dreptate. Bravo, Flory! Daca Olgutza Vasilexu taie mizeriile astea de pensii obraznice de la bugetari vreau s-o invit la o inghetata sau la o bere sau la un film porno, deoarece vreau sa fie prietena mea macar pentru doua ore, din rexpect pentru aceste taieri. Hai, like-uri speciale şi prietenie la lumea cu pensii normale!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele