30/ian Tetelu si protestele

Salut la Tetelejurnal. Ieri am fost la protesturi si am tras urmatoarele concluzii. Oamenii care nu vrea gratieri si amnezii fiscoale este din ce in ce mai multi, copiii e din ce in ce mai multi, cainii e din ce mai rai.

Nu va jucati cu focul ca vine ponpierii si va darama sandramaua. Ce a fost aseara in strada este adevarata opozitie din tara asta care e mai puternica decat orice partide si orice politicieni. Si nici nu poate fi manipulita de televiziuni de cacat care stie decat sa lucreze la comanda patronilor din parnai. A doua concluzie care am tras-o este ca institutiile de stat trebuie puse toate intr-un singur loc, ca sa nu mai trebuiasca sa mearga lumea atat de mult pe jos si prin frig. De la Universitate la CNA si inapoi pana la Guvern, mi-a inghetat in buzunar cei 50 de lei primiti de la Soros.

Nu stiu cum le-a dat la altii, dar mie mi i-a dat in mana direct, personal, in spatele la un chioc de ziare din Crangasi. In timp ce populimea iese pe strazi in Bucuresti si in marile orasuri ale tarii, guvernantii face consultari pe tema legii gratierii. La care, bineinteles, vine sa-si dea cu parerea magnatii puscariilor, cum ar fi ciobanasul Gigi Becali. Ministrul Justitiei, si el fost om al muncii cu spinarea, ca doar nu era sa fie om cu studii juridice la baza, zice ca de gratiere nu va beneficia violatorii, criminalii si alte tipuri de infractori.  Dar pentru politicienii si inaltii functionari aflati in prag de parnaie inca nu e clara treaba. Ca de fapt ei este clientii adevarati ai gratierii. Pentru ei treaba merge mai departe.

Deci, cum ar veni, cainii lui Soros latra, ursul lui Dragnea merge mai departe si-l doare-n coada de tot. Legile amneziei si gratierii se va discuta la Parlament, pana la urma. Daca, totusi, legile astea trece, as avea si eu cateva idei. Sa se gratieze decat oamenii care a furat de la stat, dar a aprins lumanari la biserica, a fost buni la suflet, nu a injurat si nu a maltratat animalele. Cine e acuzat ca a furat mai mult de un million de euro sa primeasca doua suturi in fund de la Nicusor Dan, in prime-time, la o televiziune cu adienta mare. Cei care isi satisface deja pedepsele in parnai sa-si ceara scuze si sa le para rau, sa se caiasca in fatza lui Dumnezeu, dupa care sa poate iesi. Numai asa, cu mila si intelegere fata de hoti tara o sa mearga inainte si coruptia va dispare, caci hotii isi va da seama ce pacatosi este si se va calugari cu totii. In final, tin sa mentionez o burtiera minunata care am vazut ca a dat-o Romania TV in timpul la demonstratie.

Citez: “Victoria lui Federer scoate romanii in strada”. Doamna Dragotescu, care dumneavoastra sunteti sufletul la televiziunea Onania TV, sa stiti ca daca la o victorie a lui Federer a iesit 50.000 de romani pe strazile din Bucuresti, e belita. Pentru o victorie la statul de drept impotriva la guvernul de strambi care da ordonante de gratiere e posibil sa iasa doua sute de mii de oameni. Iar atunci Onania TV o sa scrie pe burtiera: “Fratilor, am belit plua!” Flory, vezi ca trec diseara pe la tine, sa-mi faci o efrectie, care cred ca am racit de la statul de drept in frig de ieri seara. Hai, like-uri si prietenie la toata lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele