2/ian Tetelu si reclamele

Salut la Tetelejurnal. Observ ca reclamele cele mai dese este decat la credite, mancare, bautura, televizoare, masini si, atentie, la medicamente. In traducere libera, vine cam asa: prostilor, luati credite rapide pentru mancare multa, bautura naspa, televizoare curbate si masini mici ca sa nu faceti miscare deloc, iar apoi bagati medicamente, in mortii ma-sii, ca deja ati devenit niste legume pline de grasime care transpira si gafaie si cand trage o basina. Eu cred ca cea mai buna descriere la un popor o face reclamele care se da pentru el. Unele este despre produsuri care face placere cand le bagi in gura, ca dulciuri, sucuri, chipsuri si hanburgheri, iar celelalte e despre produsuri care rupe ficatul, pancrearsul, stomacul si plua dupa ce omul mancat cacaturile alea si acuma e bolnav mort. Inainte sa continui, Doamne, am si eu o intrebare. Cine ii minte mai tare pe oameni: reclamele la produsuri de consum sau reclamele electorale la politicieni?

Dumnezeu: Tetelu, amandoua mint. Diferenta e ca la reclamele comerciale esti mintit frumos, pe cand la cele electorale esti mintit urat.

Tetelu: Eu nu mai vreau minciuna in viata mea, vreau decat adevar, ca de asta ma sacrific eu la emisiunea asta, sa spun decat adevarul care ne zbarleste parul. Sa incepem cu reclamele la banci si imprumuturi de bani care ca sa fie convingatoare e cu niste copii mici si animalute prin casa. Ca cica copiii si pisicile vinde. Asa a patit prostul de Velicu. A vazut o reclama cu doi copii si o pisica care se uita la un televizor curbat, era beat, i-a placut si a luat credit ca sa-si cumpere si el televizor curbat, ca ala drept il plictisea. Acuma plange si isi bate copiii si pisica de nervi ca nu mai are bani de bautura din cauza la ratele de la credit.  Nu intamplator copiii si alimalele din Romania mananca bataie de le ies fulgii. Apropo de mancare. In reclame toti face cele mai bune branzeturi, de exenplu. Toate e traditionale, suta la suta naturale, din vaci crescute de tarani imbracati in straie populare. Cand gatu ma-si mai au timp taranii aia sa mulga vacile, daca ei sta toata ziua si filmeaza reclame? Si cum se explica ca parizelul, rosiile si merele e mai rezistente la putrezeala decat moastele de la biserica? De bere nu mai vorbesc. Daca toate berile care le da la televizor e facute cu migala, suflet, apa de munte si hamei natural, cum spune reclamele, mie de ce plua mea imi bate ficatul in geam in fiecare dimineata sa ma intrebe de ce l-am otravit? Ca, in mod normal, de la sase-sapte kile de bere pe seara, n-ar trebui sa am nimic la ficat, nu-i asa Doamne?

Dumenzeu: Tetelu, problema e ca tu ai ceva la cap, nu la ficat.

Tetelu: Doamne, sa stii ca gresesti. Eu beau rational, stiu exact ce fac, nu sunt ca porcul de Velicu care i se rupe filmu si tufe pisici cand e beat. Eu beau pentru ca am o problema de sanatate. Acum zece ani, mi-a gasit la doctor un linbric la ficat. Si m-am gandit ca cea mai buna metoda sa scap de linbric este sa ii dau de baut pana il omor. Inca n-am reusit, dar promit sa-i vin de hac. Ori moare el, ori mor eu. Ca pastile n-o sa iau niciodata. Dar despre reclamele la pastile va zic data viitoare. Flory, respect. Denise, te iubesc. Va pup. Likeuri si prietenie la toata lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele