15/mar Tetelu si salvarea vietatilor

Salut la Tetelejurnal. Cum stateam eu si frecam plua pe Facebook cu atentie si preocupare, mi-a sarit in ochi informatia ca prietena lui fostul deputat ecologist si activist Romulus Cernea, domnisoara Ioana Staniloiu, a salvat de la moarte cativa crabi vii care se afla pusi la vanzare la raionul de pesti vii, care statea in apa intr-un supermarket. In loc sa fie cumparati si mancati de consumatori nemilosi si carnivori, ei a fost adusi acasa de Ioana Staniloiu, unde va trai linistiti in cada de baie pana la adanci batraneti. Pentru cine nu stie, Ioana Staniloiu face activism, oengism si veganism. In plus, ea arata si foarte tufabil, drept pentru care sunt foarte gelos pe Romulus Cernea, care eu cred ca are un noroc cu asa gagica beton si miloasa cu animalele subacvatice pe deasupra.

Domnisoara Staniloiu, eu va admir exgerat de mult si sunt mandru de gestul dumneavostra nobil. Vreau sa va sugerez sa mergeti si in hipermarketele alea mari ca Metro sau Auchan sau care mai este, unde se afla sute de pesti vii, cum ar fi salai, crapi, misetri, stiuci, caracatrite si alte fructe de mare, sau fructe de munte ca afine, mure si fragi vii,  care sa-i salvati de la moarte.  Va rog sa veniti si la restaurantul chinezesc de la parterul blocului nostru, sa salvati si sobolanii care se chinuie zilnic printre picioarele la clienti, enervati ca oamenii nemernici le mananca mancarea care e a lor nu a chinezilor. Va rog sa organizati o organizatie de protectie a crabilor care sa se numeasca Doi clesti si care sa lupte pentru drepturile la crustacee, rame meduze si hidrobiciclete. Si daca tot am adus vorba, mai am si o dilema.

De cativa ani, mi-a aparut prin casa cateva sute de gandaci de bucatarie. Vorba vine de bucatarie, ca ei sta acuma si prin sufragerie. Aia mai sufletisti doarme cu mine in pat, bea bere direct din sticla, e ca oamenii. Intrebarea mea este daca gandacii astia care i-am salvat eu de monstrii de la dezinsectie se pune la fapte bune sau la fapte rele? Doamne, ma poti ajuta?

- Tetelu, gandacii care iti colcaie prin casa se pun la mizerie. Fa si tu curat prin casa, ca de salvat gandacii are cine sa-i salveze.

- Bine, Doamne, cu gandacii m-ai convins, o sa incerc sa arunc gunoiul pe balcon, nu langa cuier, dar mai am o problema.

-Te ascult.

- Nu cu tine, Doamne. Aici vreau sa ma ajute tot Ioana Staniloiu, prietena lui Romulus Cernea, daca se poate. Pe mine ma mananca pielea si am piscaturi atat in zona la subrat cit si in zona de la trotineta. M-a consultat Velicu, care e doctor la farmacia Catena, care zice ca am purici si daca vreau sa nu mor trebuie sa ma dau cu DDT sau cu var nestins, deoarece puricii e purtatori de sifilix si boli mortale ca raia si herpesul. Eu acum ce sa fac? Sa salvez puricii si sa mor eu, sau sa omor puricii si sa traiesc eu. Astept raspuns. Likeuri si prietenie la tot Facebookul!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele
Bancnota 13 septembrie

Bancnota