12/apr Tetelu si Saptamana Patimilor la Cumparaturi

8 lucruri mai putin stiute despre Gabriela Firea, spuse chiar de ea


1.   “Unii s-au apucat de fumat sau au debutat foarte devreme in viata sexuala, eu m-am inscris la Liceul de Aviatie si am participat si la tabere de parasutism”, a povestit Firea, care si-a dezvaluit astfel si o nestiuta latura aventuroasa.
2.    “Dupa terminarea liceului, as fi putut urma niste cursuri, dupa care as fi fost automat angajata ca stewardesa. Dar n-am vrut, pentru ca n-am fost fascinata de meseria asta. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar imi spuneam ca, in fond, n-as fi fost decat o chelnerita mai educata, dar esenta ramanea”,a marturisit politicianul, a carei ascensiune spectaculoasa in spatiul public s-a definitivat prin castigarea Primariei Capitalei.
3.   “Cand am terminat liceul, n-am putut pleca la Bucuresti tot din cauza lipsei banilor, dar nici nu acceptam varianta facultatii facute la Iasi sau chiar in Bacau.  Asa ca in toamna m-am angajat ca suplinitoare de limba romana si franceza intr-un sat…Am fost profesoara doar un trimestru, pentru ca dupa aceea m-am angajat ca reporter la singurul saptamanal politic din Bacau, “Pur si Simplu”, spunea Firea.
4.    “Am vazut un anunt pentru un post de redactor la ziarul “Azi” din Bucuresti. Scria acolo ca trebuie sa trimitem cinci articole deja publicate si o prezentare. Asa ca m-am apucat si-am decupat cinci reportaje care mi se pareau mie mai bunicele, iar finalul prezentarii suna cam asa: “Daca v-au placut (adica reportajele) si daca v-am placut (adica eu), imi fac bagajele si vin la Bucuresti”. Iar d-l Octavian Stireanu, care era directorul ziarului, mi-a raspuns cu o scrisorica care zicea in felul urmator: "Draga domnisoara Firea, faceti-va bagajele si veniti". Asa am reusit eu sa ajung in Capitala!”, povestea Firea, care apoi a prezentat stirile la Antena 1.
5.   “Am inceput sa lucrez intr-un oras unde habar n-aveam de nimic. Eram asa de obosita uneori! Dar niciodata n-am simtit ca ma voi sfarsi si asta e diferenta intre oamenii care fac ceea ce le place si cei care se duc la serviciu fortat, din obligatie. In toamna, am dat examen si la facultate si-am avut marea bucurie sa fiu declarata admisa. Din pacate, eu am fost genul de student care venea numai la cursurile obligatorii, mereu pe fuga, si asta pentru ca lucram. In plus, tot in perioada facultatii l-am cunoscut si pe sotul meu, am ramas gravida si-am avut “privilegiul” de a da examene cu burta la gura!”, dezvaluia Gabriela Vranceanu Firea, care in 1993 s-a casatorit cu Rasvan Firea, alaturi de care a stat pana in 2010, cand barbatul a murit, la doar 54 de ani.
6.    “Regret ca n-am avut posibilitatea sa ma bucur de traiul acela boem. Eu n-am fost nici in discoteci, nici la munte, n-am iesit cu colegele de grupa nici macar la o prajitura. Cariera si familia nu faceau casa buna cu vagabondajul studentesc!”, marturisea Firea mai demult.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele