2/oct Tetelu si scumpiri in lant

Salut la Tetelejurnal. Dupa ce functionarii din primarii si consilii judetene si-a umflat salariile si a ajuns pana la 2-3 mii de euro in ograda la doamna Firea, a venit si nota de plata, sa-mi tuf una. Decat ca nota de plata se aplica la toti, si la functionarii cu plua mare, si la noi astilalti, care am ramas cu aceleasi lefuri sau suntem someri. De la 1 octombrie s-a scumpit energia electrica, gazele si benzina, si odata cu ele toate marfurile pe care populimea le cunpara. La toate astea se mai pune cireasa de pe tort - cresterea cursului de la moneda zeuro. A ajuns zeuro cel mai mare si mai tare din ultimii sase ani, bai nene. Nu-i destul ca se scumpeste kilul de ulei, de zahar si de bere, mai vine si cursul zeuro sa ne dea in cap la astia de avem credite in valuta. Eu nu am, ca-s smecher, dar ma indentific cu sarmanii care are si acuma incepe sa si-o ia in barba din cauza la conpetenta guvernului Tudoxe. Pe sefii de la BNR, pe alesii locali, pe parlamentari si pe guvernul Tudoxe ii doare in cur de creditele populimii si de noile scumpiri, ca ei are lefuri nesimtite. Vine iarna si populimea va trebui sa stranga din buci, sa inchida aragazele, soneriile de la usi si ventilatoarele din casa, ca sa faca economie la curent si la gaze ca sa nu-si dea si pielea de pe ei la futilitati. Caci astea ne omoara pe noi in Romania, futilitatile. In lunile in care bate crivatul afara, populimea se uita cu groaza cum se invarte contoarele de gaze, ca elicea de la avion, ca tre sa le tii cu mana sa nu sara din perete. Doamne, la cat de saraci suntem si la ce politicieni hoti si necompetenti avem, nu poti sa faci o minune, sa vina in Romania o iarna cu temperaturi de vara? Sa fie 30 de grade in decembrie si sa facem plaja de revelion, la Mamaia?!

- Tetelu, unele minuni se pot face, altele nu-mi stau in putere. Totusi, decat sa stam la plaja de revelion la Mamaia, nu mai bine ne rugam sa vina un guvern competent la Palatul Victoria?

 - Ai dreptate, Doamne. O sa pun acatisturi, o sa fac matanii si o sa aprind o lumanare mare la Manastirea Sf. Pomohaci ciocan de aur, pentru ca Tu sa-i luminezi pe politicienii si conducatorii nostri, sa le dai idei bune despre cum sa scoata aceasta tarisoara din cacat. Dar iata si intrebarea pentru Flory: din moment ce toate s-au scumpit de la 1 octombrie, tu ce vei face la salonul de masaj? Continuam Tetelejurnalul. In afara la scumpirile astea care ma face sa fomit de nervi, mai vine si o tanti de la Ministerul Mediului, madam ministru Gratiela Gratilescu, care zice ca in loc de timbrul de mediu pentru masini va baga o taxa functie de cati kilometri ai mers cu masina. Bai, esti nebun? Adicatelea un Mertan sau un Beemveu care a mers 200 de mii de kilometri polueaza mai mult decat un autobuz sau un camion, sau un Logan care a mers decat 100 de mii?!

Hai sictir cu taxa voastra, ca nu mai stiti de unde sa mai jecmaniti populimea, sa va iasa voua pensiile si salariile nesimtite. Dar iata ca ne-a raspuns si Flory. Ea zice asa: indiferent de scumpiri, eu voi incerca sa ieftinesc masajul, deoarece acest guvern sigur ii va lasa pe toti romanii in curul gol si macar masaj sa faca daca tot raman dezbracati. Multumesc Flory, te pup si abia astept sa servesc un pic de savarina cand ne intalnim. Hai, laikuri si prietenie la toata lumea, cu exceptia la guvernantii necompetenti si banditi.

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele
Bancnota 13 septembrie

Bancnota