2/mar Tetelu si sporul functionarilor

Salut la Tetelejurnal! Funcţionarii publici care este parlamentari tocmai face o lege care să dea la funcţionarii publici, care este în toată ţara, un spor de stres la salariu de până la 50%. Îi zice ceva gen stres de solicitare neuropsihiatrică, psiho-psihologică, psihanalitică, câcat! Băi, nu vă e ruşine!

Ne tufeţi în gură, de dincolo de ghişeele voastre, mai ceva ca nemţii la Mărăşeşti, şi mai vreţi, tot voi, spor de stres? Io acuma îmi dau seama: omenirea românească se împarte în două mari forţe, ca cum ar fi militare, oamenii din spatele redutei numite „ghişeele patriei” – fie că e ghişeu de Administraţia financiară, Taxe şi impozite locale, eliberări permise şi înmatriculări, înnoit buletine – şi oamenii de dincoace de reduta numită ghişee, adica prostii care merge sa plateasca ce le cere statul. Asta este un fel de linia fortificată Focşani-Nămoloasa-Galaţi. Sau reduta de la Plevna. Ei acolo, noi aici. Suntem în plin război „ei contra noi”. E drept, mai avem şi trădători, ca Tăriceanu, care a intrat el prin spate la permise şi taloane. Cum ar veni, şi-a luat permisul cu girofar direct, fără să mai stea la coada de fraieri. Deci stau totuşi şi reflectorizez în mintea mea, care până acum nu era stresată, iar acum a devenit foarte stresată: Ce plua mea de stres poate funcţionarii astia să aibă? Nu zic, unii are stres că-i greu, dar majoritatea are stres de durere în pluă.

Acuma ca nu mai poate lua spagi din cauza la DNA, ce s-a gandit parlamentul, sa le dea legal spaga sub forma de sporuri neuropsihiatrice. Exact lunile astea ţara e luată cu asalt de oamenii care stau la cozi de înmatriculat maşini zile şi nopţi, că mai mult îţi ia s-o înmatriculezi decât ţi-a luat să munceşti să faci maşina. Funcţionarii sunt stresaţi? OK! Io zic aşa: le dăm spor de stres, dar dacă apare cel mai mic semn de suparare la oamenii de la coadă, care stau ca proştii cu noaptea-n cap acolo, imediat, pe loc, banii de la funcţionari se redistribuie la populimea de la coada din faţa la ghişeu. Corect ce zic eu? Iar dacă nu mai a rămas fonduri, oamenii poate să facă sex cu bagaboantele prezentabile, care toată ziua stă la ghişeu decât ca să se penseze şi să pună pe Facebook pisici. Nu mai spun că în instituţiile astea toată lumea îşi angajează ba fata, ba cumnatul, că sunt acolo familii întregi care suge sangele poporului de generatii. Deci stresul o fi şi de data asta că stai la serviciu cu mămica, cum ar veni. Io nu am avut decât o singură dată de exmatriculat un autovehicul, constând într-un cărucior de butelie 4X4 decapotant, care, când am văzut ce circ este, l-am exmatriculat cu număr de Bulgaria. Acum aş vrea s-o psiho-stresez pe Flori cu o întrebare: „Flori, tu ai pretinde spor de stres la ghişeul la care lucrezi? Şi pentru ce?” Acuma, revenind la guvernarea Grindineanu, cred că miniştrii ar fi trebuit să primească spor de stres.

Bă, voi îl mai ţineţi minte pe fraierul ăla de ministru Iordache, cât de transpirat era când tot repeta ca papagalul: „Altă întrebare?” Ăla chiar a fost stresat. Apoi a mai fost stresul miniştrilor, că nu e usor sa-ti sufle DNA-ul in ceafa secunda de secunda si tu nu poti sa mai furi nici 5 milioane de euro sa duci la copii in sacosa, ca hop, catusele. Dragii mei ştiţi unde este linişte şi lipsă de stres? Aţi ghicit. La puşcărie. Stai toată ziua, nu te grăbeşti nicăieri, că 10 ani de condamnare tot aşa trec, chit că te stresezi sau nu. Deci luaţi de la mine reţeta şi aplicaţi-o. Dar iată că a răspuns Flori la întrebarea: „Flori, tu ai pretinde spor de stres la ghişeul la care lucrezi? Şi pentru ce?” Ea spune: Eu sunt adesea stresată de publicul meu care vine la salon mai ales de aia care nu le merge trotineta, dar asta e meseria. Cea mai nenorocita de la mine din salon este veioza, care suportă nervii la aacesti perversi, care, cand nu li se scoala, se enerveaza si o sparge. Numai ca eu am bun simt si desi sunt pagubita, nu ridic onorariul cu 50%, ca risc sa raman cu salonul gol.” Bravo, Flori, mulţumim, esti senzationala. Hai like uri şi prietenie la toată lumea!

 

 

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele