10/ian Tetelu şi zăpada

Salut la Tetelejurnal! Mai traiti? Ca dupa ce am vazut la televizor, am crezut ca vine sfasitul lumii. Si dintre toti cel mai mult m-a enervat Gabriela Vrancioaia Firea. Femeia asta puternica si independenta s-a stropsit ca o birmaneza in calduri in fata la camerele de luat vederi, ca sa vada romanii ca ea face treaba. S-a pus motz la comandamentul de iarna, a vorbit la talkie-walkie in direct la tv si a dat oameni afara pe motiv ca i-a gasit necompetetnti. Colac peste pupaza, ea a hotarat sa inchida scolile luni si marti. Ce conteaza ca e zeci de mii de parinti care trebuie sa se invoiasca de la servici ca sa stea cu copiii acasa? Multi dintre ei, tot a iesit prin ger, ca i-a luat parintii la swervici, deci , de stat acasa, nu a stat. Si pana la urma ce am realizat, ca iarna nu se termina miercuri. O sa fie frig si viscoale tot inainte.

Cum procedam? Renunta parintii la scoala ca sa stea la caldurica cu copii pina dau ghioceii? Bravo, doamna Firea, noroc ca ti-a dat tie Dumnezeu minte, ca altfel noi muream inghetati ca prostii si nu stiam de ce. Da aia din Miercurea -Ciuc, Sfantu Georghe, Intorsatura Buzaului, cum mortii ma-sii traieste acolo la minus 48 de grade in soba, si copiii lor tot merge la scoala? Da aia din Fimlamda sau Danebarca Cum reuseste ei sa faca fata la friguri si sa fie printre cei mai bogati oameni din lume? Ca dupa capul plin de inteligenta a lu doamna Firea, aia trebuia sa stea decat in casa, ca sa nu le curga mucii pe strazi. Din fericire, in Romania nu e toti cretini. Bravo la inspectorii scolari si la autoritatile din Brasov, de exemplu, care nu a inchis gradinitele, scolile, liceurile si universitatile. Daca imi spune mie doamna primar ca iarna la Bucuresti e mai grea decat iarna la Brasov, eu ies dezbracat pusca pe balcon, in ger si stau acolo pana imi cade flocii de frig.

La noi, zapada e motiv de campanie electorala, iar noii conducatori ai tarii, stie cel mai bine sa faca asta. Nici macar Dumnezeu nu cred ca e in stare sa-i iubeasca pe romani asa cum o face Silviu Zdragnea sau Vrancioaia Firea, cu ciorbele ei la saraci, care , vai de mama lor, nu se plangea de foame, decat ca s-a bucurat ca i-a dat la televizor si pe ei cu doamna primar pe post de bucatareasa. Gestu e frumos si crestin, dar daca il faci ca sa te dea la televizor, se cheama altfel, ipocrizie, se cheama oportunitate de imagine, care asta este de fapt un cacat de marcheting politic de doi lei. Ce zici Doamne, astia vrea sa-ti ia locul. Are grija de saraci mai tare ca tine.

- Tetelu, exagerezi. Si nu ma mai compara cu politicienii, stii ca nu-mi place.

- Pai, daca ne iubesti, Doamne, inchide toata tara pana rasare ghioceii. Inchide Primariile, televiziunile, inchide gurile la toti prostii si trezeste-ne cand e de maneca scurta, Doamne, daca tot zic ca ne iubesti! Flory, vad ca la tine la salon a fost deschis non-stop, si de Craciun si de Revelion, si pe viscol, si pe ger.  Motiv pentru care te iubesc si te respect mai mult ca pe Gabriela Vrancioaia. Hai, Like-uri si prietenie la toata lumea!

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele