2/dec Tetelu si Ziua Nationala

Salut la Tetelejurnal si La multi ani, Romania. Astazi sarbatoresc impreuna cu voi unirea din 19918, cu sticla asta de tuica si mancarica de fasole cu carnati, deci 98 de ani de cand moldovenii din Moldova s-a unit cu bulgarii din Cadrilater, cu ungurii din Ardeal, cu rusii din Basarabia si hipsterii din Bucuresti si a rezultat Romania Mare, care eu ii urez inc-o data La multi ani cu sanatate! (De-a lungul istoriei noastre de miliarde si sute de ani, romanii a fost calcati in picioare de vizigoti, austrogoti, indieni, tartari, turci, rusi, nemti care si-a batut joc de noi, ne-a batut si ne-a tufat gagicile pentru ca avea sabii mai lungi, pusti mai multe si rachete mai mari, iar noi aveam decat stupi de albine, topoare de taiat lemne si armament de cacat, pana ce a venit americanii la Deveselu, sa ne apere ei cu scutul ca noi punem decat caii. Cum bine zicea istoricul care il respect eu ca spune adevaruri triste despre stramosii nostri pe Facebook, Herodoct, romanii este cei mai futaci si mai viteji dintre traci, care daca noi ne nasteam in America in loc de Romania, acuma nu mai era Donald Trump presedinte, ci Donald Dragnea, sa moara Ciprian. Am dreptate, Doamne?
Dumnezeu - In primul rand, vreau sa-ti urez si eu La multi ani, cu ocazia zilei nationale.

Tetelu - Multumesc, Doamne, esti foarte dragut. O sa-ti las pe masa acesti doi carnati cu fasole, care este moartea mea. Suntem in postul Craciunului, sper ca ti-ai dat dezlegare la carnati...  

Dumnezeu - In al doilea rand, vreau sa te intreb ceva. Crezi ca ai fi fost mai fericit daca te nasteai in America?

Tetelu - Absolut, Doamne. Una este sa fii un somer rupt in cur in Romania, si alta somer rupt in cur in America, bai nene! Este ca diferenta dintre Lady Gaga si Laura Lavric, sau dintre un hotdog cu maioneza si o mamaliga cu ceapa. Deci ca sa inchei peripul meu prin istoria patriei, Romania e asa de ramasa in urma fata de occident ca atunci cand ei facea universitati si catedrale noi opream barbarii cu plua mare sa ii faca muci. In loc sa le tufe lor femeile si batranii, ne-am pus in calea lor, si cu curaj am dat foc la grane, am otravit fantanile si berile si am fugit in paduri, pana ei trecea. Pentru ca nu am avut noroc, dar am ramas neschinbati si uniti ca populime latina inconjurati de rusi, eu ridic acest pahar in cinstea la toti romanii oriunde ar trai ei. Astazi, de ziua nationala a Romaniei, am pregatit o poezie patriotica impreuna cu boul de Velicu, care i-am baut salariul aseara. Deci, poezie.

 

 

 

De la Decebal, si de la Traian, de la voda Tepes si de la Stefan

Am luptat din greu, i-am facut la lant, c-asa este turcii, niste aroganti

N-am avut armata, n-am avut ghiulele, le-am tras-o cu paru' pe ritm de manele

Si pe nemti i-am spart, i-am rupt cu bataia, si imi pare rau de situatia aia

Mai bine luptam sa-l tufem pe Stalin, ca a fost un porc si foarte cretin

Asa am ajuns din tara bogata, sa ne curga bale dup-o ciocolata

Comuismul asta adus de rusoi, inca e dorit de foate multi boi,

Dupa revolutie treaba s-a schimbat, am intrat in UE si ne-am aliniat.

Plange toti baronii, cand in duba suie, ca Codruta-i tufe si le da si muie.

SUA este  tata, NATO este mama, desi e in UE, tara e o drama

Deputatii fura, senatorii fura, trebuie sa le-o dam acuma cu lopata-n gura

Sa mergem la vot, sa punem stampila, Pe aia cinstiti ca de hoti mi-e sila

Este ziua noastra, ziua nationala, stiu ca nu e bani si viata-i nasoala,

Dar din cate tari este pe pamant, pentru mine asta-i locul cel mai sfant.

 

Va iubesc si va respect fratilor, ca fara voi eu nu as avea rost. Hai, la multi ani, laikuri si prietenie la toata lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele