La 97 de ani, o mamaie rade 22 de beri pe zi

 La 97 de ani, Robertine Houbrechts din Muizen, regiunea Malines, Belgia, bea zilnic 15 beri. La sărbători, bea şi 20! Femeia susţine că, datorită berii, nu a fost niciodată bolnavă.


Robertine Houbrechts poate ajunge să ”radă” 22 de beri, scrie presa belgiană. Ea povesteşte că bea bere zilnic, de la vârsta de 17 ani. Robertine s-a obişnuit cu băutura şi niciodată nu se îmbată. Poate cel mult s-o ameţească puţin, dar nu o deranjează. Fiindcă este convinsă că berea o menţine sănătoasă.

În fiecare seară, se instalează confortabil în localul ei preferat, „Floreal”, care se află nu departe de casa ei şi „rade” bere după bere. „Fanny, adu-mi un ţap!”, strigă bătrânica ospătăriţei, arătându-i paharul gol, de fiecare dată când vrea să i-l reumple. Şi aşa dă pe gât, o bere după alta, până târziu.

În fiecare seară, în jurul orei 20.00, o găsiţi aici. Dacă nu poate să o aducă fiul său, Felix, vine singură, ajutându-se  de un ciomag. Are de parcurs câteva sute de metri de la ea de acasă până aici”, a declarat chelneriţa Fanny Waegemans, care este uluită de câtă bere poate să bea clienta fidelă a localului. “Vizita noastră zilnică la local a devenit deja o rutină. Mama cunoaşte pe toată lumea de aici şi toată lumea o cunoaşte. Clienţii sunt prietenii ei. Numai miercurea nu venim, fiindcă localul e închis. Atunci ea se uită la televizor sau îmi cere să o duc la un local vecin”, a spus fiul bătrânei, Felix Leemans.

“Berea îmi face bine. Nu am fost niciodată bolnavă. Doctorul mi-a zis că pot să continui, atât timp cât nu îmi face rău. Pentru mine, berea e un medicament, nu iau nici o pastilă datorită acesteia”, se jură Robertine, care vrea să apuce vârsta de 100 de ani.
 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele