Cati bani plateste Simona Halep impozit Statului Roman? Romanca a luat 1,6 milioane dolari pentru finala Australian Open

Exista cazuri de jucatori care ajung sa refuze sa participe la anumite competitii pentru ca ar iesi in pierdere financiara chiar si in cazul in care ar castiga turneul.

Simona Halep a castigat 1,6 milioane dolari la Australian Open.


Simona Halep va plati un impozit de 45% in Australia pentru premiul castigat ca finalista a Australian Open. Din suma ramasa, ea trebuie sa mai achite 1% statului roman (putin peste 7.000 dolari), astfel ca romanca mai ramane cu putin peste 700.000 dolari. Sumele nu sunt fixe, pentru ca sportivii obisnuiesc sa-si deduca cheltuieli precum transportul (daca este cazul), masa, cheltuielile curente sau indemnizatiile catre antrenori. In plus, Simona este obligata sa mearga foarte des la fisc, pentru ca toate castigurile din sport trebuie impozitate.


Totusi, turneul din Australia reprezinta un caz fericit pentru Halep, pentru ca acest stat are o conventie de evitare a dublei impozitari cu Romania. In caz contrar, din suma ramasa, Halep ar fi trebuit sa plateasca 16% in Romania.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele