2/mai Tetelu si oile romane

Salut la Tetelejurnal si respect la toti ciobanii romani! Ei si animalele lor minunate, numite oi, ne-a redat mandria nationala dupa ce un vapor incarcat cu opt mii de ovine a scufundat o nava militara ruseasca in Marea Neagra. Nu cunosc istorie, inafara de cand l-a batut Stefan cel Mare pe imparatul Traian la Marasesti sau Podul Ingust nu mai tin minte exact, dar cred scufundarea la vaporul rusesc e cea mai mare victorie militara care a obtinut-o Romania in fata la rusi.

Aceste oi ne-a demonstrat la toti ca nu degeaba ne-a primit astia in NATO. Daca cu doar opt mii de oi am distrus un vapor rusesc de armata, va dati seama ce putem sa facem daca adunam toate turmele din tara, le urcam in corgouri si iesim cu ele pe ocean? Dupa calculele mele, putem deveni cea mai mare putere militara maritima a lumii.

Imaginati-va un milion de berbeci care se izbeste de submarinurile nucleare ale lui Putin si le scufunda. Si pe urma ajunge pe uscat si le mananca toata iarba din Siberia, care o sa devina Rusia mai saraca decat Somalia. Noroc ca noi suntem pasnici si nu vrem sa ne folosim aceasta extraordinara forta oiereasca care o avem. Numai zic ca dupa aceasta batalie din Marea Neagra, Romania ar putea sa dezvolte programuri de inarmare cu oi nucleare sau oi intercontinentale.

Asta fara sa trecem la armamentul greu, cum ar fi porcii si vacile. Trump  poate sa-si ia scutul de la Deveselu, ca mie nu-mi mai este frica de rusi. Are prea multa gargara in ei, dar in realitate e vai de curul lor. Si cred ca e timpul sa incercam sa trimitem si prima oaie in spatiu. Sau macar pe Luna sau pe Marte. Pentru mine este clar ca oile este trecutul,prezentul si viitorul la aceasta natiune mareata care a dormit ca boul pe coada timp de milioane de ani fara sa stie ce forta militara imensa are in stanile de la munte. Fac un apel la autoritatile romanesti competente sa aloce bani multi ca sa facem linga statuia eroului necunoscut si statuia oii cunoscute care a invins marina rusa in batalia de pe Bosfor. Sa aiba si oaia eroina statuie asa cum englezii i-a ridicat lui Amiralul Nelson in Piata Trafalgar din localitatea Londra.

Imi pare rau ca pe vremea inaintasilor nostri gandea oamenii si nu oile. Daca gandea decat oile, America ar fi fost descoperita de Miorita, nu de Cristofor Columbeanu sau Americo Pascucci. Si mai am o idee. Daca oile este asa de puternice si destepte de ce oare mai stam pe ganduri si nu inlocuim somnambulii din Parlament care freaca menta toata ziua cu oi merinos, sanatoase, cinstite si complet necorupte. In felul asta Parlamentul ar face si el ceva concret, ar da lapte si branza, si nu ar mai fi asa de costisitor pentru tara. Pe Tariceanu il inlocuim cu un berbec batran la senat si pe Dragnea cu un buhai la camera deputatilor. Pe aia din opozitie ii facem caini ca oricum ei atata stie, sa latre, si gata. Macar asa am sti de ce in politica o facem mereu de oaie. Respect la toate ovinele patriei. Traiasca oile, hai Romania! Likeuri si prietenie la toata lumea!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele