15/apr Tetelu si turismul romanesc

Salut la Tetelejurnal. Aseara am baut o bere neagra furata din Carrefour cu Aurel, tinichigiu auto la garajul Guvernului, care v-am mai zis eu despre el ca suntem prieteni de pe vremea cand amandoi eram consilierii lui Adrian Nastase, eu pe problema de curve si caini vagabonzi el pe protectia mediului si ars gazul de esapament.

Deci, Aurel asta, mi-a povestit cum a imprumutat 1500 de euro, ca sa mearga cu familia in Poiana Brasov, de Craciun, doar ca sa nu se faca de cacat la colegii lui ca de Craciun a stat acasa ca e sarac. Bai, esti nebun? In perioada sarbatorilor, a ajuns pensiunile din Poiana mai scumpe ca hotelul Burj Al Arab, sa moara Ciprian.

Populimea se imprumuta de la banci si pe urma strange din buci un an intreg, ca sa-si faca selfie cu saniuta pe partia Bradul, cu Gigi Becali pe post de maimuta. Urmeaza pozele cu carnatii si caltabosii dupa gat, si la sfarsit cu sticla de whisky Johnny Marker in gura - simbolul bogatiei pentru baietii care-l iubeste pe Florin Salam. Ce zici, Doamne, asta-i sarbatoare de Craciun, sau e panarama si eshibitionism, ca sa moara de invidie toti dusmanii de pe Facebook?

- Tetelu, sarbatoarea de Craciun este despre Nasterea Domnului, nu despre mancare, bautura si distractie la Poiana Brasov.

- Mi-ai luat cuvintele din gura, Doamne. Si Papa de la Londra a spus ca consumerismul a cosfiscat Craciunul, si oamenii nu se gandesc decat la cadouri si mai putin la nasterea Domnului. E blasfemeie curata. A ajuns turismul montan romanesc de cacat, bai nene.

Ca sa faci un Craciun frumos in conditii civilizate fara sa-ti vinzi masina, mai bine mergi in Dubai, la plaja, decat la munte la pensiune. Ajungi si mai repede, fara nervi, nu in 10-15 ore cu trenul, sau 6 ore cu masina, daca ai noroc. Chiar daca la Dubai nu este carnati, caltabosi si chisca la micul dejun, macar nu iti ia arabii pielea de pe plua pentru ca-ti da mancare ecologica. Turismul nostru este scump si de cacat si la munte, si la mare. Apropo de arabi, am citit pe internet ca a ajuns sa ne cumpere hotelurile Belvederea, Anfiteatrul si Panoramic din statiunea Olimp care a fost perla litoralului.

Dupa revolutie, la Olimp a fost decat un mare jaf, ca pe tot litoralul, unde rechinii imobiliari si alti mafioti a cumparat hotele pe doi lei si le-a lasat in paragina. Iar alea noi care s-a facut de 4-5 stele costa cazarea cat un iPhone7, de-ti vine sa fomiti. Deci incet-incet, turismul este de doua feluri: la munte in pensiuni cu escorcherii si jaf la greu si la mare unde arabii e pe locul intai.  

Bai nene, faza asta cu statiunea OLIMPIA m-a scos din sarite ca era locul meu preferat unde mergeam vara sa tuf suedeze pe vremea lui Ceausescu. Acuma ce o sa tuf? Smecheri cu bani? Cocalari? Beduini? Mai o sa pot eu intra acolo sa beau o bere? Niciodata, ca se face resort all-inclusiv cu 1000 de euro camera pe noapte, inconjurat cu gard de zid si pazit cu bodyguarzi, in mortii ma-si. Ca asa e strainii astia. Ei tot pentru ei face turismul nu pentru populimea acestei tari care nu se mai satura sa stea cu ochii in soare.

Flory, nu ti-am mai pus intrebarea, dar iti promit ca la vara te duc la Belvedere in Olinp, oricat ar costa ca vreau sa le arat la strainii care o sa fie acolo la plaja ce suedeze beton avem noi in Vaslui. Te iubesc.

Hai, laikuri si prietenie la tot Feisbucul!

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele