15/feb Tetelu – TV vs Internet

Salut la Tetelejurnal. Astazi am mai avut o refelatie. Mi-am dat seama ca cel mai mult si mai mult, pe romani ii dezbina si ii neuneste tehnologia. Nu Kalus Ionnahis, nu Liviu Zdragnea, ci mijlocurile de comunicare prezente in viata lor. Pe de o parte este cei din Piata Victoriei, care foloseste smartphoane, internet si Facebook. Pe de alta parte este cei din fata la Palatul Cotroceni care foloseste faxul si televizorul. Cum ar veni, Romania este tara unde se ciocneste laserele cu lumanarile. Astia de pe Facebook vorbeste intre ei mai repede, schimba idei, aprinde lanterne, face glume care te razi, e mai relaxati la cap, in timp ce aia care sta decat la televizor serveste doar murdaria si cacatul care il ofera smecherii de acolo, este decat suparati, sunt plini de ura si venin si plang dupa comuism. Se vede clar ca PSD-ul nu intelege nimic din fenomenul care se intampla acum. Dragnea a umplut Parlamentul si Guvernul cu oameni fara valoare adevarata, cu oameni batrani sau clienti de partid care stiu decat sa il injure pe Klaus Iohamis in loc sa incerce sa vada ca tehnologia si viata le-a luat-o inainte si ei a ramas pe vremea fax-ului. Scularea bai, ca tara e altfel. Nu incercati s-o dati inapoi ca nu se mai poate.

Printre astia care are lanterne la telefoane din Piata Victoriei este multi care se uita si ei la TV, dar ei stie cum sa foloseasca telecomanda. Ailalti are blocate plasmele pe Onania TV si Aneta 3. Si daca vrea sa le stinga, nu poate. Deci, acum este doua Romanii conplect diferite din punct de vedere. O Romanie online si o Romanie offline, dar offline de tot, nu doar asa un pic. Rupta conplect de ce se intimpla in realitate. Oamenii astia necajiti, care vine la Cotroceni, traieste ca intr-o secta si neaga orice adevar daca nu este de pe televiziunea lor preferata. Cand vine cate o problema ca demonstratia din Piata Victoriei se uita unii la altii ca broasca la sudura. Nu inteleg si imediat dau vina pe straini, diktatul de la Bruxelles, Iohamis si oricine altcineva. Ei nu intelege ca vina este de la politicienii care vrea sa fure si o parte a populimii nu ii mai lasa de aia este oamenii disperati in strada? Cum as putea eu, care sunt cat de cat un geniu, sa stau la aceeasi masa cu Floricica Dansatoarea? Aia daca vede ca am lanterna la telefon, imi da cu aghiazma pe el si cheama politia. Cum soarele ma-sii sa nu creada ea ca eu iau bani de la Soros, daca ea crede ca in Piata Victoriei a venit extraterestrii si pune lasere pe cladiri. Asa e si Velicu, care, pe langa fax, are in continuare telefon cu furca. Cand ne-am imbatat intr-o seara si i-am zis ca vreau sa facem un selfie, a sarit la bataie, credea ca vreau sa-l tuf. Doamne, de ce nu vrei sa fii tu candidat la presedintia tarii sa ne laudam si noi ca presedintele nostru este Dumnezeu si sa terminam odata cu toate demonstratiile astea?

- Nu-mi place. In politica si-a bagat necuratul coada si de asta ma feresc.

- Asta inseamna ca e dezbinare si in viata de apoi?

- Alta intrebare.

- Multumesc, Doamne, m-am prins.

Flory, sa stii ca am vorbit cu baietii din Piata Victoriei si mi-a promis ca saptamana asta va scrie cu laserul pe Guvern urmatorul mesaj din partea mea pentru tine. “Tetelu + Flory = Love = Copii!” Rezist, likeuri si prietenie lala tot Facebookul!

Comentarii
Episoade recente toate episoadele