Alertă! După gafa ministrului Fifor, Putin vrea să verifice personal scutul de la Deveselu. Vezi ce-i pregătesc americanii...

După ce ministrul Apărării s-a dat în stambă la Antena 3, lăsând să se înţeleagă faptul baza de la Deveselu ar găzdui rachete de atac, toate încercările guvernamentale ulterioare de a drege busuiocul s-au lovit de refuzul oficialilor ruşi de a le mai accepta.“Declaraţia lui Fifor este încă o dovadă că scutul american din Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale Federaţiei Ruse”, a afirmat, în primă instanţă, secretarul ambasadei Rusiei la Bucureşti, Pavel Alekseenko, ulterior chiar preşedintele Vladimir Putin manifestându-şi disponibilitatea de a se prezenta la Deveselu pentru a verifica personal cum stau lucrurile.
Deşi, în mod normal, un asemenea eveniment nu ar fi putut avea loc, pentru a nu alimenta un nou scandal internaţional, americanii de la Deveselu iau în calcul să-i permită preşedintelui rus o inspecţie privată a facilităţilor, pregătind în aceste zile, după cum se poate vedea în fotografiile ataşate, câteva dintre componentele sistemului defensiv care le-ar putea permite navelor militare americane să doboare rachetele inamice înainte ca acestea să atingă eventualele ţinte.
 

  • photo
  • photo
Comentarii
Episoade recente toate episoadele