DON JUAN Tariceanu NU ARE CREDITE, NU VEDE SCUMPIRILE

Călin Popescu-Tăriceanu, unul din politicienii care au fost mai tot timpul prezenţi în cercurile puterii după 1990, trăieşte, categoric, într-o cu totul altă lume decât populaţia acestei ţări. A avut numeroase funcţii în cei 27 de ani de democraţie din România, a făcut mereu parte din structurile de conducere, fie ca premier, fie ca preşedinte al Senatului, a fost chiar şi candidat la preşedinţie.

 

Datorită acestei prezenţe constante în fruntea statului, domnul Tăriceanu nu mai are contact cu realitatea cotidiană. În timp ce întreaga ţară este preocupată de scumpirea carburanţilor, o veste care de regulă, aduce cu ea şi alte nenorociri pentru populaţie, Călin Popescu Tăriceanu spune că dânsul nu a văzut aşa ceva şi se miră că se face atâta caz pentru o problemă inexistentă, de fapt. Dacă ar trăi în lumea noastră, ar înţelege de ce ne facem griji. Dar pentru dânsul o scumpire cu 20-30 de bani a benzinei nu înseamnă absolut nimic, o tratează cu un zâmbet superior, aşa cum fac toţi politicienii.

De unde să ştie domnul Tăriceanu ce repercursiuni are scumpirea carburanţilor pentru oamenii de rând? În lumea dânsului, benzina este decontată de stat (adică tot de noi, cei din lumea de jos), maşina cu care se deplasează prin oraş are un şofer plătit tot de la buget, iar de oprit la benzinării pentru a alimenta nu cred că se pune problema. Cum să stea să aştepte la o coadă ditamai omul politic, care este obişnuit cu avantajele funcţiei sale? Să ne amintim de felul în care a fentat coada de la serviciul de permise auto, intrând prin spate, în timp ce afară stăteau sute de persoane la rând? Aşa este obişnuit să trăiască în România un ales al poporului.

Cunoscut ca un veritabil Don Juan, care a jucat rolul de ginerică de cinci ori, Tăriceanu mai face o declaraţie aiuritoare, de data aceasta referitoare la creşterea ratelor pentru împrumuturile în lei, problemă cu care se confruntă foarte mulţi români: „Eu nu am credite, slavă Domnului!”. Păi cum să aibă credite unul care a avut salarii uriaşe în toţi aceşti 27 de ani de la Revoluţie, unul care a făcut numeroase afaceri cu statul, unul care s-a ocupat, timp de 20 de ani, de vânzările din România ale brandului francez Citroen? Majoritatea populaţiei face credite pentru că nu are altă posibilitate de a cumpăra o casă. Dacă ar avea salarii ca în alte ţări, nici românii nu ar avea nevoie de credite, slavă Domnului.

Faptul că iese în spaţiul public cu astfel de declaraţii ne demonstrează cât se poate de clar distanţa dintre lumea noastră şi cea a clasei politice. Preşedintele Senatului habar nu are de problemele românilor, ei sunt importanţi doar din patru în patru ani, când sunt chemaţi la vot. După ce s-au văzut votaţi şi se asează bine în funcţii, pentru politicieni începe dezmăţul pe banii publici. Ce semnificaţie poate avea o scumpire de 20 de bani a benzinei pentru unii care oricum nu plătesc din banii lor nimic din ce consumă? Este frumoasă viaţa când toate cheltuielile sunt decontate, domnule Preşedinte al Senatului? Slavă Domnului că oamenii v-au votat.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele