O fostă poliţistă rupe tăcerea şi aduce acuzaţii grave la adresa Poliţiei: „Părăsesc un sistem corupt de pile…”

Ioana Porfireanu, o fostă poliţistă ce a plecat la muncă în Anglia, a lansat un atac dur la adresa Poliţiei Române. „Părăsesc un sistem corupt de pile, cunoştinţe şi relaţii“, a spus tânăra.

 

La 31 de ani, Ioana Porfireanu şi-a dat demisia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani pe data de 2 decembrie 2015. Tânăra a renunţat la slujba din cadrul MAI pentru a munci în Anglia alături de soţul ei.

Ulterior, Ioana a postat un mesaj pe reţelele de socializare: „A venit ziua în care părăsesc un sistem corupt (M.A.I-Poliţia Română), în care guvernează P.C.R.-ul (nu partidul comunist român, ci Pile. Cunoştinţe. Relaţii), precum şi nepotismele. Un sistem în care avansările în funcţie şi mutările se fac pe principiul P.C.R. Mi-au trebuit nici mai mult nici mai puţin de 11 ani şi 2 luni să realizez că acest sistem nu se va schimba niciodată”.

Aceasta a continuat: „Am plecat pentru că nu mă mai regăseam, pentru că eram frustrată de tot ce se întâmplă în jurul meu. Eu am lucrat doar în mediul rural, la post de poliţie. Orice raport de mutare nu mi-a fost luat în considerare, iar alte doamne/domnişoare şi chiar domni după 6 luni au fost mutate/mutaţi, nu doar în urban ci direct la birouri”.
Ioana Porfireanu a fost nemulţumită că nu i s-a aprobat un concediu fără plată. „Concediul fără plată l-am solicitat pentru întregirea familiei, nu pentru că aveam vreo afacere în Anglia”, a scris aceasta.

Tânăta a primit numeroase mesaje de susţinere, inclusiv de la fostul şef al Poliţiei Rutiere din Botoşani, Dumitru Zmău. Momentan Poliţia Română nu are o reacţie oficială la acuzele aduse de Ioana Porfireanu.

Mesajul fostei politiste este întărit de mesajul unui lider sindical din Poliţie:

„Incompetenţa promovată în continuare!
Are dreptate Ioana Porfireanu, fosta poliţistă! A ales să părăsească un sistem corupt, bazat pe nepotism, în care pilele, cunoştinţele şi relaţiile protejează şi promovează indivizi inculţi şi agramaţi cărora le oferă funcţii drept jucării.

Nu demult, într-un articol povesteam cum e cu promovarea incompetenţilor şi mă refeream la un comisar de poliţie care la două săptămâni după ce NU a promovat un concurs de ocupare a funcţiei a fost împuternicit pe funcţia respectivă. Ce drac de sistem avem în România asta încât deşi nu te califici prin concurs, să primeşti funcţia prin intermediul pilelor şi relaţiilor. De ce s-a mai organizat acel concurs? "

  • photo
Comentarii
Episoade recente toate episoadele