Panică pe Litoral! Mascaţii au oprit la Constanţa un submarin negru care fură curent

 

Panică de proporţii la Constanţa după ce, în această dimineaţă, mascaţii au descins în forţă în Dana Zero a portului, blocând şi percheziţionând un submarin aflat în plină procedură de andocare. Potrivit IPJ Constanta, operaţiunea a avut loc după ce mai mulţi cetăţeni înspăimântaţi au sesizat faptul că un submarin electric negru bântuie de câteva zile pe Litoral, stă parcat în zona plajelor publice şi fură curent din reţeaua de iluminat public, lăsând în beznă străzi întregi atunci când porneşte motoarele pentru a se deplasa.

După mai bine de două ore de cercetări, poliţiştii au conchis faptul că îngrijorările sunt nefondate, încercând să calmeze mulţimea de oameni care se adunase pe chei pentru a urmări acţiunea luptătorilor Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Conform purtătorului de cuvânt al SIAS Constanţa, submarinul negru nu era altul decât celebrul ”Delfinul”, singurul submersibil al marinei române, achiziţionat în anii ’80 din Uniunea Sovietică.

Submarin din clasa KILO, cu propulsie Diesel, ”Delfinul”, poreclit astăzi ”Pandele” de către echipajul însărcinat cu întreţinerea, nu prea poate fi detectat radar când navighează în imersiune şi nu poate fi detectat nici vizual atunci când navighează la suprafaţă din simplul fapt că nu a mai părăsit Dana Zero a de mai bine de un sfert de secol.

Mascaţii au explicat faptul că marinarii s-au străduit vreme de o săptămână să pornească motoarele submarinului înţepenit de 25 de ani în portul Constanţa, fie trăgându-l cu şalupele de-a lungul coastei, din pricina bateriilor descărcate, fie încercând să-i ”dea curent” de la reţeaua publică de iluminat, abordările nefiind, până la urmă, încununate cu succes.


 

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele