Sfatul medicilor: 50 ml tuica cu slanina şi ceapa întrec orice medicament…

Sfatul medicilor: 50 ml tuica cu slanina şi ceapa întrec orice medicament…

 

S-a dovedit că slănina întăreşte sistemul imunitar. Această calitate se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.

Dacă la toate acestea adaugăm ceapă, care doar ea conţine 36 de componenţi din tabelul lui Mendeleev, plus tradiţionala ţuică sau pălinca plină de vitamine şi cu puţin alcool cu efect vasodilalator, obţinem un cocktail de minerale, vitamine, acizi, baze şi alcool care devin, împreună mai puternice decât orice medicament, bineinţeles, consumate cu ponderaţie.

Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular.

Fumăorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puţină slănină, datorită faptului ca ea conţine seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism.

Deşi mulţi se feresc să o consume din cauza aportului său caloric, care nu ţine deloc cu silueta, slănina de porc aduce adevărate beneficii organismului nostru, conform cercetărilor actuale. Consumată cu regularitate, însă în cantităţi moderate, slănina ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind un bun remediu împortiva durerilor articulare.

Studii recente au demostrat că cei care consumă grăsime au un ritm cardiac regulat, un muşchi cardiac mai puternic şi o circulatie uşoară a sângelui, ceea ce face ca slănina să fie benefică pentru inimă şi pentru principalele vase de sânge.

Într-adevăr, dacă ne gândim şi ne întrebăm de ce bunicii şi străbunicii noştri erau mai sănătoşi putem lesne să înţelegem că alimentaţia lor tradiţională, în care slănina, alături de ceapă ocupa un loc de cinste pe masă, era mult mai sănătoasă, în primul rând pentru faptul că alimentele de atunci erau 100 % naturale, neavând urmă de E-uri, coloranţi şi conservanţi. În al doilea rând, slănina consumată de bunicii noştri are anumite calităţi care se datorează acidului arahidonic, ce îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului.

Iată care sunt şi alte beneficii ale consumului regulat şi moderat de slănină de porc:

1. Cantităţile mici de slănină reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, sprijină tonusul vascular si circulaţia sangvină.

2. Slănina este un bun remediu pentru durerile articulare. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică celofan sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular sau un batic de lână şi se lasă să acţioneze peste noapte.

3. Slănina se dovedeşte eficientă în cazuri de mastită. Pe locul inflamat se aplică o felie subţire de slă¬nină veche, deasupra se pune o bucată de staniol şi se bandajează sau se lipeşte cu leucoplast.

4. Grăsimea de porc vă poate ajuta în ameliorarea durerilor dentare. O felie mică de slănină nesărată se aplică pe dintele dureros, între gingie şi obraz, pentru 15-20 de minute. Durerea de dinţi dispare treptat.

5. Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.

6. Pinten osos (ciocuri). Preparaţi un unguent din 100 g slănină nesărată de porc, tocată mărunt, un ou crud şi 100 ml oţet concentrat (esenţă). Borcanul cu amestecul se ţine într-un loc întunecos, până la dizolvarea completă a slăninei, amestecând periodic. Înainte de procedură, călcâiul se ţine în apă fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în unguent. Compresa se aplică pe timp de noapte, dimineaţa se spală talpa cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

7. Slănina conţine o cantitate însemnată de seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. De asemenea, seleniul din slănină aduce beneficii şi fumătorilor care, dacă mă¬nâncă regulat puţină slănină, reduc parţial daunele produse de ţigări asupra organismului.

  • photo
Comentarii
Episoade recente toate episoadele